Kohuvalmentaja Mirjami Penttinen sai työnsä takaisin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kohuvalmentaja Mirjami Penttinen sai työnsä takaisin – HS: lähes 80 luistelijaa vaihtaa maisemaa

Uuden seuran toiminta käynnistyy toukokuussa.

HSK:n hallituksen mukaan Mirjami Penttisen saama kohtelu julkisuudessa on ollut epäinhimillistä. Kuvituskuva.

9.3.2020 19:25

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb (HSK) jakautuu kahtia. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

HS kertoi, että kaikki yksinluistelijat siirtyvät uuteen Helsingin Taitoluisteluakatemiaan. Maanantaina tulleen tiedotteen mukaan uuden seuran taustalla on entisen HSK:n yksinluistelijoiden lisäksi Oulunkylän Taitoluisteluklubi.

HSK:ssa oli yksinluistelijoita kaikkiaan lähes 80. Uusi Helsingin Taitoluisteluakatemia käynnistää toimintansa toukokuussa.

HSK:n ympärillä nousi kohu alkuvuodesta, kun seuran muodostelmaluistelun päävalmentaja Mirjami Penttinen sai Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon epäasiallisesta käyttäytymisestä ja urheilun eettisten sääntöjen rikkomisesta.

HSK:n hallitus hajosi kohun myötä, ja sinne nousivat muodostelmaluistelun edustajia. HS:n mukaan myös osa muodostelmaluistelijoista jättää HSK:n, koska he eivät hyväksy seuran toimintaa.

HS:n uutinen on luettavissa tästä.

Penttinen palaa töihin

Hetki HS:n julkaiseman uutisen jälkeen HSK tiedotti, että Penttisen työvelvoite palautetaan.

Seuran hallitus on päättänyt palauttaa velvoitteen 8. maaliskuuta alkaen. Penttinen palaa valmennustyöhön ”vaiheittain kaudella 2020–2021”.

HSK:n mielestä Pentisen kohtelu julkisuudessa on ollut epäinhimillistä, ja siksi hallitus on katsonut seitsemän viikkoa jatkuneen hyllytyksen riittäväksi.

Useat Penttisen alaisuudessa luistelleet urheilijat ovat tulleet kohun myötä kertoneet julkisuudessa, kuinka valmentaja on huutanut ja nöyryyttänyt valmennettaviaan epäasiallisesti. Sen sijaan osa puolustaa Penttistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut