Hurja huhu Kimi Räikkösestä – saattaa palata takaisin Ferrarille - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hurja huhu Kimi Räikkösestä – saattaa palata takaisin Ferrarille

Italialaislähteen mukaan Kimin Räikkösen paluu Maranelloon on mahdollinen.

Korvaako Kimi Räikkönen Sebastian Vettelin?

20.7.2019 22:00

Italiaissivusto circusf1.com väittää Kimi Räikkösen palaavan Ferrarille ensi kaudella. Sivuston mukaan suomalainen halutaan Alfa Romeolta takaisin Maranelloon, jos Sebastian Vettel ei jatka enää uraansa. Saksalaisen sopimus ulottuu kauteen 2020 asti, mutta huhuja lopettamisesta on riittänyt koko kesän.

– Ferrarin suunnitelma B:llä on etu- ja sukunimi: Kimi Räikkönen, sivusto sanoo.

Sivuston mukaan Ferrarilla täytyy olla sponsorisyistä yksi maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Ferrari on panostanut huimaa vauhtia esittäneeseen Charles Leclerciin, mutta rinnalle tarvitaan myös kokeneempi nimi.

Nyt tarjolla ovat Räikkösen lisäksi ainoastaan Vettel ja Lewis Hamilton, joka ei ole lähdössä Mercedekseltä.

Vettelin kausi on sujunut mollivoittoisesti. Saksalainen kiukutteli Kanadan GP:ssä, jossa tuomariston antama aikasakko pudotti hänet ykkössijalta toiseksi korkeimmalle palkintopallille. Iso-Britannian GP:ssä Vettel oli vain varjo itsestään.

Hän on myös kritisoinut F1-sääntöjä ja tylsiä kisoja pitkin kesää. Kommentit ovat kiihdyttäneet huhuja uran lopettamisesta, mutta Vettel on vakuutellut, että paloa ajamiseen riittää yhä.

Vettel on voittanut viimeksi elokuussa Belgian GP:ssä.

– Nelinkertaisella maailmanmestarilla on vielä vuosi sopimusta jäljellä Ferrarin kanssa, mutta hän saattaa astua sivuun ja lähteä Maranellosta kauden lopussa, sivusto sanoo.

Räikkönen ajoi Ferrarilla kausina 2007–09 ja 2014–18.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos