Kristiina Mäkelä murtui itkuun katkeran pettymyksen jälkeen – äärimmäisen tunteikasta puhetta MM-finaalin jälkeen: ”Olen valmis antamaan kaiken ja luopumaan vaikka mistä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kristiina Mäkelä murtui itkuun katkeran pettymyksen jälkeen – Tunteikasta puhetta finaalin jälkeen: ”Olen valmis antamaan kaiken ja luopumaan vaikka mistä”

Loikkaajan urakka päättyi finaalin kolmen hyppykierroksen jälkeen.

Kristiina Mäkelä koki voimakkaan tunnemyrskyn loikan MM-finaalin jälkeen.

5.10.2019 22:00

Doha

Kristiina Mäkelä tuli Dohassa kirjoittavan median haastattelupisteelle silmät kosteina.

– Juoksu ei vaan tänään toiminut. Ei päässyt sellaiseen hyppyasentoon, että siitä olisi voinut jotain tehdä. Se näkyy erittäin rumasti tuloksella. Tein kaikki virheet ennen lankkua, mitä voi tehdä, Mäkelä sanoi.

Hän loikki 13,99 ja jäi finaalin jumboksi sijalle 12.

– Sellainen tunne, että kun annat jollekin asialle kaikkesi ja teet sitä koko sydämestä, ja sitten epäonnistut, niin sellaisia, hän sanoi.

Sitten pato murtui. Mäkelä itki ja puhui äärimmäisen tunteikkaasti.

– Aika parantaa. Ei tätä tekisi, jos luovuttaisi ensimmäisestä tai toisesta epäonnistumisesta. Ainoa, mikä harmittaa, on se, että saako mahdollisuuden täysipainoisesti yrittää. Se on se suurin murhe, mikä tulee, että en vieläkään saanut näytettyä täyttä potentiaalia.

Tunteet olivat entistä voimakkaammin pinnassa, kun hän mietti tulevaisuuttaan.

– Tarvitsen vaan yrityskertoja, mutta kun niitä on vaan kaksi vuodessa: halleissa ja ulkoradoilla. Olen valmis antamaan kaiken ja luopumaan vaikka mistä, niin sitten vaan haluaisi näyttää, että pystyn tekemään rauhassa uran loppuun asti – se on luultavasti viisi vuotta. Yksi epäonnistuminen ei kaada sitä kaikkea, mutta tämä on se tunne taustalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: