Satakunnan Kansalla suorien urheilulähetysten kimara – rahaa jaossa moukariheitossa ja raveissa, FC Jazz pelaa sarjapaikastaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansalla suorien urheilulähetysten kimara – rahaa jaossa moukariheitossa ja raveissa, FC Jazz pelaa sarjapaikastaan

Aaron Kangas on Porin moukaripörssissä järjestettävien teemakisojen ykköstähti. Nimettömän lahjoittajan ansiosta luvassa on myös palkintorahaa. ­

25.8.2020 13:58 | Päivitetty 25.8.2020 14:58

Satakunnan Kansa tarjoaa viikonvaihteessa tilaajilleen suoria urheilulähetyksiä.

Perjantaina on luvassa ison panoksen jalkapallo-ottelu, lauantaina moukarinheittoa Suomen huipulta ja sunnuntaina perinteisen Marinka-ajon kruunaamat paikallisravit Niinisalosta.

FC Jazz–TPV perjantaina kello 18.30

Miro Varhelahti johdattaa FC Jazzin kotipeliin TPV:tä vastaan. Olisiko jo ensimmäisen voiton aika?­

Jalkapallon Kakkosessa pelataan putoamista vastaan. FC Jazz on B-lohkossa toiseksi viimeisenä, eli putoajan paikalla. Takana on vain naapuriseura Pallo-Iirot.

Jazzilla on yhdeksästä pelistä kuusi tasapeliä ja kolme tappiota. Kaivattu ensimmäinen voitto on haussa perjantaina Porin stadionilla, kun vastustajaksi saapuu Tampereen Pallo-Veikot.

TPV on vain pisteen Jazzia edellä, joten voitolla porilaiset menisivät ohi ja nousisivat pois putoajan paikalta.

Ottelu on samalla uuden päävalmentajan Miro Varhelahden kotidebyytti. Varhelahti oli Jazzin ohjaksissa ensimmäisen kerran viime viikolla. Kärkitaistelussa oleva Ilves/2 voitti porilaiset Tampereella niukasti 1–0.

FC Jazz ja TPV kohtasivat edellisen kerran kaksi viikkoa sitten. Tampereella pelattu ottelu päättyi tasan 1–1. Se jäi Seth Abladen viimeiseksi otteluksi Jazzin päävalmentajana.

Moukarinheiton teemakisat lauantaina kello 13

Suomen ennätystä tällä kaudella parantanut Krista Tervo saapuu lauantaina Poriin. ­

Kotimainen yleisurheilukausi lähestyy loppuaan ja kilpailut käyvät vähiin.

Esimerkiksi Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestäminen on yhä epävarmaa. Maan parhaat moukarinheittäjät halusivat saada vielä ainakin yhden kilpailun. Jos maaottelu järjestetään syyskuun alussa, Sata Hammerin nimellä kulkeva teemakilpailu on samalla valmistautumista Ruotsi-koitokseen.

Teemakilpailua suunniteltiin alun perin Suomen ykkösheittäjän Aaron Kankaan kotirinkiin Kankaanpäähän. Se ei kuitenkaan onnistunut, joten kilpailu siirrettiin Porin moukaripörssiin. Noormarkun Nopsa otti vastuun kisajärjestelyistä.

Teemakilpailuihin on toistaiseksi ilmoittautunut viisi heittäjää. Miesten sarjassa nähdään varmuudella Kangas ja Tuomas Seppänen. Suomen muista kärkikaartin heittäjistä Aleksi Jaakkola on tiettävästi tulossa myös mukaan.

Kankaanpään seudun Leiskun Kangas on ollut yksi kotimaisen yleisurheilukauden hahmoista. Hän on hallinnut miesten moukarikilpailuja ja hätyytellyt ennätyksellään (79,05) jo 80 metrin rajaa. Maailmantilastossa Kangas on kolmantena.

Naisista kilpaluun ovat ilmoittautuneet SE-heittäjä Krista Tervo sekä Kati Ojaloo ja Hannamari Kinnunen.

Tervo paransi SE-tulosta kuukausi sitten lukemiin 72,12. Hän on maailmantilastossa kymmenentenä.

Kilpailuihin on asetettu tulosrajat. Miesten kilpailuun vaaditaan 60 metrin ja naisten kilpailuun 50 metrin kaarta.

Luvassa on myös palkintorahaa. Nimettömänä pysyvä lahjoittaja luovutti miesten kilpailuun 600 euron potin. Voittaja saa 300 , kakkonen 200 ja kolmonen 100 euroa. Palkintorahaa pyritään saamaan myös naisten kilpailuun, mutta Nopsan Jori Lopen mukaan budjetissa on vielä 500 euron aukko.

Paikallisravit sunnuntaina kello 13

Paikallisravien päälähdössä Marinka-ajossa on luvassa 1 000 euron voittopotti.­

Niinisalon raviradalla järjestetään sunnuntaina paikallisravit. Päälähtönä on Marinka-ajo, joka juostaan jo 35:nnen kerran.

Nimilähdöllä kunnioitetaan 1960- ja 1970-luvuilla menestynyttä Marinkaa. Kankaanpääläisen Veikko Kalliosalon hevonen voitti ravikuningattaruuden 1967 ja 1969. Marinkan kunniaksi kyseessä on suomenhevosille suunnattu tammalähtö. Luvassa on paikallisraveihin merkittävä 1 000 euron voittopalkinto.

Marinka-ajon viime vuoden ykkönen Ponutella on mukana puolustamassa voittoaan.

Kaikkiaan paikallisraveissa on yhdeksän lähtöä sekä yksi ponilähtö. Mukana on noin 90 hevosta. Ammattiohjastajista mukana nähdään muun muassa Markku Hietanen ja Arto Hammar.

Paikallisraveissa ei ole totopeliä.

Suoran lähetyksen/tallenteen seuraaminen vaatii kirjautumisen/tilauksen. Jos sinulla ei tilausta, voit tehdä kuukauden maksuttoman tutustumistilauksen täällä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?