Krista Pärmäkoski jättää Suomen hiihtomaajoukkueen! - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kova päätös: Krista Pärmäkoski jättää Suomen maajoukkueen!

Hiihtäjä harjoittelee tulevan kesän omatoimisesti sekä ulkomaalaisten tähtien kanssa.

Krista Pärmäkoski treenaa jatkossa yksin tai kansainvälisten tähtien kanssa.

29.4.2019 12:48

– Näin pitkän maajoukkueuran jälkeen pitää uskaltaa tehdä rohkeiden ratkaisujen kautta muutoksia harjoitteluun. Siihen tulee tällä kaudella hyvä sauma, kun tulevana talvena ei ole arvokilpailuja. Muutos on aina iso riski, mutta riskejä pitää uskaltaa ottaa. Uskon, että pystyn tämän myötä vielä löytämään uusi kehityskohteita, Pärmäkoski, 28, sanoo.

Matti Haavisto ja aviomies Tommi Pärmäkoski jatkavat hiihtäjän valmentajina. Tommi Pärmäkosken vastuulla on voima- ja nopeusharjoittelu.

– Pitää uskaltaa etsiä harjoitusärsykkeitä muualta ja tuoda sitten tieto mukana takaisin tänne Suomeen, Haavisto toteaa.

Pärmäkoski on kuulunut maajoukkueeseen kaudesta 2008–09 alkaen.

– Suunnitelmissa on edelleen hyödyntää Keski-Euroopan olosuhteita ja siellä tehtävää korkeanpaikanharjoittelua. Olen saanut niistä aiemmin hyvän vasteen, ja nyt niitä voi rytmittää vieläkin tarkemmin. Leiripaikat valitaan siten, että päästäisiin yksittäisiin harjoituksiin muiden maiden huippujen kanssa, Pärmäkoski kertoo.

Urallaan kolme henkilökohtaista olympiamitalia ja yhden henkilökohtaisen MM-mitalin voittaneen Pärmäkosken on tarkoitus palata Suomen maajoukkueryhmään kilpailukauden 2019–20 kynnyksellä marraskuussa 2019.

Lähde: Tiedote

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: