Pesäpalloliitto haluaa aktivoida pelejä: Miesten Superista tuttu väliinjättömahdollisuus laajenee – lyöjiä voi jättää välistä myös naisten pääsarjassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäpalloliitto haluaa aktivoida pelejä: Miesten Superista tuttu väliinjättömahdollisuus laajenee – ensi kaudella lyöjiä voi jättää välistä myös naisten pääsarjassa

Ensi kaudella lyöjiä voi jättää välistä myös naisten Superpesiksessä.

9.8.2019 16:18

Pesäpalloliiton johtokunta päätti ensi kauden Superpesiksen ja Ykköspesiksen pelisäännöistä.

Merkittävin uudistus on se, että miesten Superpesiksessä käytössä ollut lyöjien väliinjättömahdollisuus laajenee koskemaan vapaavalintaista määrää pelaajia tyhjään kenttään lyötäessä.

Jatkossa lyöjien väliinjättäminen on mahdollista miesten Superpesiksen lisäksi naisten Superpesiksen, miesten Ykköspesiksen ja naisten Ykköspesiksen otteluissa.

– Selkeä tahtotila on aktivoida peliä lisää. Taustatietoa ja tilastofaktaa on kerätty runsaasti, sillä kaikki tehtävät päätökset halutaan perustaa faktoihin, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari sanoo tiedotteessa.

Huotari haluaa rauhoitella keskustelua, jossa mahdollisia sääntömuutoksia spekuloidaan.

– Kilpailupuolen sääntöasiat ovat yksi palanen lajin kehittämistä. Niin seuratoiminnassa, meillä lajiliitossa kuin kaikilla tasoilla on huomioitava lajin, toiminnan ja ottelutapahtumien kokonaisvaltainen kehittäminen.

Sääntömuutoksia

Pesäpallon pelisääntöjen muutokset halli-SM-turnauksesta 2020 alkaen (miesten Superpesis, naisten Superpesis, miesten Ykköspesis ja naisten Ykköspesis):

– Lyöjien vapaa välistä jättäminen tyhjään kenttään lyötäessä.

– Joukkueella on käytössä yksi aikalisä koko ottelussa.

– Kotijoukkueella on mahdollisuus päättää tauon pituudesta 12-20 minuutin välillä.

– Tarkistetaan käytänteitä vuoronvaihdon kestoon ja lyöjien väliin jättämiseen liittyen.

– Kartoitetaan keinoja aktivoida lukkarin pelaamista.

Pesäpallon pelisääntöjen mahdolliset muutokset jatkovalmisteluun (kokeilussa mahdollisesti Halli-SM-turnauksissa 2020 ja käytössä aikaisintaan 2021):

– Selvitetään edelleen faktoja kolmen (3) juoksun säännön (vaatimus kolmesta juoksusta lyöntikierroksella sisävuoron jatkumiseksi) vaikutuksista peliin.

– Selvitetään faktoja supervuoroparin poistamisesta käytöstä eli siirtymisestä suoraan kotiutuslyöntikilpailuun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos