VaLepa sai kolme miestä kauden tähdistöön – Mikko Esko valittiin kolmannen kerran peräkkäin - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLepa sai kolme miestä kauden tähdistöön – Mikko Esko valittiin kolmannen kerran peräkkäin

VaLePan Mikko Esko valittiin tähdistön passariksi kolmannen kerran peräkkäin.

14.5.2019 20:19

Kauden 2018–2019 lentopallon Mestaruusliigan tähdistöt on valittu.

Miesten liigatähdistöön sai pelaajan/pelaajia neljä seuraa, joista VaLePan mestarijoukkue kolme ja Hurrikaani-Loimaa kaksi.

Passariksi valittiin kolmannen kerran perättäin VaLePan Mikko Esko, seurakaveri Erik Sundberg toisen kerran perättäin toiseksi yleispelaajaksi ja myös Tommi Siirilä toistamiseen toiseksi keskipelaajaksi.

Myös Hurrikaanin hakkurille Antti Ropposelle valinta oli toinen perättäinen. Ensikertalaisia puolestaan ovat Ettan yleispelaaja Antti Ronkainen ja Savo Volleyn japanilaislibero Taichi Kawaguchi.

Hurrikaanin keskipelaaja Matti Oivanen valittiin nyt viidennen kerran liigatähdistöön, jolla hän nousee historiatilastossa jaetulle neljännelle tilalle Aki Riihimäen kanssa. Enemmän valintoja on Normunds Veinbergsillä (12), Olli Kunnarilla (7) sekä Eduard Venskillä (6).

Valinnan tekivät liigajoukkueiden päävalmentajat. Valinnoissa nähtiin myös historiaa, kun Lp Viestin libero Hillaelina Hämäläinen valittiin tähdistöön jo yhdeksännen kerran.

Naisten puolella LP Viestin mestarijoukkueesta tähdistöön valittiin kolme pelaajaa, joista libero Hämäläinen muokkasi siis jo ennestään omissa nimissään olevaa naisten tähdistökertojen ennätystään nyt peräti yhdeksään. Toiseksi eniten tähdistövalintoja on naisten liigan historiassa Sari Seppäsellä, kuusi.

Salolaisten passari Viktoriia Tuchashvili valittiin kauden liigatähdistöön nyt neljännen kerran ja hakkuri Kertu Laak toistamiseen.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon yleispelaajalle Suvi Kokkoselle valinta oli toinen. Ensimmäisen kerran tulivat valituiksi LP Kangasalan virolainen yleispelaaja Nette Peit ja saman seuran yhdysvaltalainen keskipelaaja Kayla Haneline sekä Hämeenlinnan yhdysvaltalainen keskipelaaja Mara Green.

Mestaruusliigan tähdistöt

Naisten Mestaruusliiga

Passari: Vikoria Tuchashvili LP Viesti.

Hakkuri: Kertu Laak LP Viesti.

Yleispelaajat: Suvi Kokkonen Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Nette Peit LP Kangasala.

Keskipelaajat: Mara Green Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Kayla Haneline LP Kangasala.

Libero: Hillaelina Hämäläinen LP Viesti.

Miesten Mestaruusliiga

Passari: Mikko Esko VaLePa.

Hakkuri: Antti Ropponen Hurrikaani-Loimaa.

Yleispelaajat: Antti Ronkainen Etta ja Erik Sundberg VaLePa.

Keskipelaajat: Matti Oivanen Hurrikaani-Loimaa ja Tommi Siirilä VaLePa.

Libero: Taichi Kawaguchi Savo Volley.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: