Veikkaus roikottaa Arsenalille Lontoon derbyssä jättiläiskerrointa: "Ehdottomasti paras pelivalinta" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Veikkaus roikottaa Arsenalille Lontoon derbyssä jättiläiskerrointa: ”Ehdottomasti paras pelivalinta”

Mikel Artetan opit alkavat purra Arsenalin miehistöön.

21.1.2020 10:31

Tiistain kuumin kamppailu käydään jalkapallon Valioliigassa Chelsean ja Arsenalin välillä. Veikkaus ottaa otteluun kivasti kantaa.

Päivän kiinnostavin peli

Chelsea–Arsenal-ottelu on hyvä mittari sille, miten paljon Arsenalin uusi manageri Mikel Arteta on saanut peliä kuosiin vajaassa kuukaudessa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran joulukuun lopulla Emirates Stadiumilla ja tuolloin Chelsea käänsi ansaitusti Arsenalin 1–0-taukojohdon 2–1-voitokseen. Arsenal oli pelissä kokonaisuudessaan heikompi osapuoli, mutta avausjaksolla sen pelissä oli nähtävissä hyviäkin merkkejä.

Sen jälkeen joukkueen pelaaminen on pala palalta parantunut, vaikka sarjan huippujoukkueiden peliesityksiin on vielä paljon matkaa. Oman rajoitteensa asettaa tietenkin materiaalikin.

Yhtä kaikki Artetan tulo on parantanut Arsenalia ja uskon trendin olevan edelleen jatkuva. Tästä ottelusta Arsenalilta puuttuu hyökkäyksen tärkein palanen Pierre-Emerick Aubameyang. Sille on annettava jonkin verran painoa pelin voimasuhteita arvioitaessa.

Chelsea on läpi kauden ollut hieman ailahtelevaa sorttia. Vaikka tasapaino on parantumaan päin, ei kliinisyys vieläkään ole huippuluokkaa. Tämä nähtiin viimeksi Newcastlen vieraana, kun Chelsea hävisi 0–1. Suurempaa vikaa joukkueen pelaamisessa ei tällä hetkellä ole ja Chelsean kuuluu ihan ansiosta olla derbyn suosikki Arsenalia vastaan.

Eri asia sitten on, kuuluuko sen olla niin suuri jättisuosikki mihin Veikkaus on Chelsean asemoinut. Chelsea ei tällä kaudella tulosten valossa ole nauttinut mistään ylettömästä kotiedusta. Sen kotisaldo on ”vain” 5–2–4 maalit 14–10. Lipsahduksia on siis sattunut Stamford Bridgelläkin.

Vedonlyönnillisesti Arsenal ei voi olla kiinnostamatta, sillä Veikkaus lupaa sen voitosta aivan ylivoimaisesti (ainakin vihjeen kirjoitushetkellä) markkinoiden korkeimman kertoimen 5,00 (kohde 4662).

Toki kertoimet ovat olleet päivän mittaan hinautumassa Chelsean suuntaan markkinoillakin, mutta silti Arsenal on mielestäni varmuudella paras pelivalinta ja ihan mahdollinen jännärivetokin tuolla tarjouksella. Ottelu alkaa kello 22.15.

Päivän paras vetovihje

Tiistain paras pitkävetohaku on yli 4,5 maalia jääkiekon KHL:n ottelussa Kunlun–Amur. Tärkeimmäksi maistuvuustekijäksi nostan sen, että molemmat kaukoidän joukkueet pääsevät peliin levänneinä (KHL:n allstars-ottelutauko) omalta aikavyöhykkeeltään. Kummallakaan ei ole alla matkustamista lännestä itään ja näin vireiden ja akkujen voisi kuvitella olevan täynnä virtaa.

Toinen maistuvuuteen vaikuttava tekijä on tietenkin kerroin. Veikkauksen 2,40-tarjous (kohde 5961) on koko alkuviikon ollut selvästi markkinoiden korkein.

Yleisesti tämän linjan overin taso on markkinoilla alle 2,30:ssä. Joukkueet eivät maalimäärätilastoissa ole runsasmaalisia (Kunlunin yli-prosentit 4,5 maalin linjalla kaikki pelit 47 prosenttia ja kotona 41 prosenttia ja vastaavasti Amurilla 40- ja 42 prosenttia), mutta juuri tässä ottelussa näen elementtejä normaalia runsasmaalisempaan tulokseen.

Näiden kahden keskinäiset kohtaamiset eivät ole olleet yleensä mitään hinkutusta. Edellisten kuuden pelin maalimäärät ovat olleet 5–5–9–4–4–5. Kaiken tämän jälkeen viisari heilahtaa yli 4,5 maalin osalta arvioon 44 prosenttia. Ottelu alkaa jo kello 13.30.

Toinen peleihin kelpaava tapaus löytyy Valioliigasta. Bournemouthin ja Brightonin peliesityksissä on tällä hetkellä niin suuri ero Brightonin hyväksi, että Veikkauksen näkemyksen kotijoukkueen suosikkiasemasta voi hyvin haastaa.

Lisäksi Bournemouthia kiusaavat edelleen massiiviset loukkaantumishuolet. Kun Veikkaus kaiken tämän keskellä lupaa Brightonille oikein selvästi markkinoiden korkeinta (2,60) kerrointa kohteessa 4655, kuuluu sitä vähän ottaa. Oma arvioni Brightonin vierasvoitolle on 40 prosenttia. Tämä ottelu alkaa kello 21.30.

Päivän pelit: 5961 Kunlun–Amur, yli 4,5 maalia (kerroin 2,40) ja 4655 Bournemouth–Brighton 2 (kerroin 2,60).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 8/8/190%.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut