Quique Setien on menettänyt otteen Barcelonasta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Quique Setien on menettänyt otteen Barcelonasta – Lionel Messi on näyttänyt mieltään

Pelaajat arvostelevat peluutusta, eivätkä kakkosvalmentajan ohjeet kelpaa enää ollenkaan.

29.6.2020 21:54 | Päivitetty 29.6.2020 21:55

Barcelona

Tunnelma Barcelonan joukkueessa on kiristynyt, kun Real Madrid on noussut Espanjan jalkapalloliigassa kolmatta peräkkäistä mestaruutta tavoittelevan katalonialaisjoukkueen tuntumaan ja lopulta edelle. Marca-lehden mukaan pelaajat arvostelevat valmentaja Quique Setienin peluutusta, ja Goal-sivuston mukaan seurajohto on jo tehnyt periaatepäätöksen valmentajan potkuista.

Tilanne tulehtui viikonvaihteessa, kun Barcelona jäi 2–2-tasapeliin Celta Vigon vieraana, ja Real Madrid nousi Espanyol-voitolla sarjan kärkeen.

Marca kertoi maanantaina, että pelaajat ovat menettäneet luottamuksensa varsinkin Setienin kakkosvalmentajaan Eder Sarabiaan. Radio Barcelonan mukaan tähtipelaajista Lionel Messi ja Luis Suarez eivät halua olla enää yhteydessä Sarabiaan vaan haluavat ohjeensa vain päävalmentajalta.

Kantabrialainen Sarabia kertoi Marcalle joukkueen sunnuntaisesta palaverista, mutta sanoi sen sujuneen tavanomaiseen tapaan.

–  Meillä on usein tällaisia tapaamisia ja keskustelemme niissä monenlaisista asioista, Sarabia muotoili.

–  Ei siellä mitään erikoista tapahtunut.

Messi näytti mieltään

Lauantain ottelussa Messi käänsi Sarabialle selkänsä, kun tämä yritti antaa ohjeita joukkueen tähtipelaajalle. Myös Suarez oli Marcan mukaan kommentoinut vihaisena valmennusjohdon pelin aikana tekemiä ratkaisuja.

Goal-sivusto kertoi maanantaina, että Barcelonan johto olisi jo tehnyt periaatepäätöksen Setienin potkuista, jos tulokset eivät parane. Goalin mukaan johdolle kelpaa tältä kaudelta vain joko Espanjan liigan tai Mestarien liigan voitto.

Setien, 61, tuli Barcelonan päävalmentajaksi tammikuussa, kun Ernesto Valverde oli erotettu tehtävästä. Valmentajapotkujen syynä olivat silloinkin valmennusjohdon ja pelaajien huonot välit.

Real Betisiä aiemmin valmentanut Setien sai kahden ja puolen vuoden sopimuksen, joka uhkaa nyt typistyä kuukausiin.

Setien oli vasta seuran kolmas ehdokas Valverden seuraajaksi. Tehtävää tarjottiin ensin seuran entisille pelaajille Ronald Koemanille ja Xavi Hernandezille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?