Ghana ja Tunisia iskevät yhteen Afrikan mestaruuskisoissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ghana ja Tunisia iskevät yhteen Afrikan mestaruuskisoissa – odotettavissa niukkamaalinen vääntö

Valkoasuinen Ghana nousi tappioasemasta 3–2-voittoon edellisessä ottelussa Kamerunia vastaan.

8.7.2019 13:12

Päivän kysymys kuuluu: Jatkuuko Ghanan hurja mitalipeliputki jalkapallon Afrikan mestaruuskisoissa?

Päivän kiinnostavin peli

Maanantain kiinnostavin ottelu tulee Egyptistä, jossa Ghana ja Tunisia taistelevat paikasta kahdeksan parhaat joukkoon.

Ghanan matka Egyptissä on sujunut ilman tappioita. Joukkue aloitti turnauksen tasaamalla pisteet Beninin ja Kamerunin kanssa, joiden jälkeen alkulohko päätettiin tyylipuhtaaseen voittoon Guinea-Bissausta.

Joukkue on puolustanut turnauksessa erinomaisesti, eikä vastustaja ole päässyt yrittämään maalintekoa vielä kertaakaan Ghanan kuuden jaardin pikkuboksin sisältä.

Myös Tunisian kisat ovat sujuneet toistaiseksi ilman tappioita, kun joukkueen kaikki alkulohkon pelit päättyivät tasan. Ghanan tavoin myös Tunisian ykkösaseena on ollut tiukka puolustuspelaaminen, joka on yllätetty kisojen aikana vain kahdesti.

Ghana on ollut yksi menestyneimpiä maita Afrikan mestaruusturnauksen historiassa. Joukkue on edennyt loppuotteluun peräti yhdeksän kertaa, joka on Egyptin ohella AFCON-historian suurin luku.

Mitalipeleissä Ghana on nähty 2010-luvulla joka turnauksessa, joskin joukkue on hävinnyt jokaisen.

Tunisian meriitit kalpenevat Ghanan edessä, mutta joukkueista juuri Tunisia on juhlinut viimeksi mestaruutta. Tunisia voitti toistaiseksi ainoan Afrikan mestaruutensa vuonna 2004, kun Ghanan edellinen voittopokaali on aina vuodelta 1982 saakka.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras vetovihje suuntautuu edellä käsiteltyyn otteluun.

Ghana ja Tunisia ovat olleet turnauksessa hyvin tasapeliherkkiä, sillä kuudesta pelatusta ottelusta peräti viisi on päättynyt tasan. Kairon paahtavan auringon alla turnauksessa on nähty niukasti maaleja ja kahden erinomaisesti puolustavan joukkueen kohtaamisessa ennusmerkit lupaavat trendille jatkoa.

Tilasto ei ole jäänyt näkemättä kertoimien asettajilta, sillä tasapelin kertoimet on vedetty huomattavan alas. Tasaisuudesta huolimatta Ghana tahtookin kiehtoa, sillä joukkueen voittokertoimet eivät ole olleet koskaan Tunisiaa vastaan näin korkealla. Tunisian alkulohko oli turnauksen helpoimpia, eikä joukkuetta olla näin ollen vielä kunnolla testattu.

Historiadata puhuu vain yhden joukkueen puolesta. Ghana ja Tunisia ovat kohdanneet aikojen saatossa kymmenen kertaa, joista Ghana on voittanut peräti seitsemän. Tunisia ainoa voitto löytyy vuodelta 2006, joten henkinen yliote on Ghanalla.

Vedonlyönnillisesti ottelussa kiinnostaa Ghanan voitto kertoimella 2,35 (kohde 5153).

Päivän muut pelit: ei pelejä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos