Tähden henkisesti raskas kausi päättyi – MM-kisat jättivät mietittävää ensi vuoteen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tähden henkisesti raskas kausi päättyi – peruskunnon jyystäminen alkaa joulukuussa, mutta MM-kisat jättivät mietittävää ensi vuoteen

Neljännen maailmanmestaruutensa 100 metrillä kelanneella Leo-Pekka Tähdellä on edessään lyhyt loma.

12.11.2019 16:56

Leo-Pekka Tähden kausi päättyi tiistaina Dubain MM-kisojen T54-luokan 400 metrin välieriin.

Tähti oli erässään kuudes ajalla 48,79 ja kaikkiaan välierien 12:s.

– Ensimmäiset 250 metriä meni suunnitelmien mukaan. Vielä 200 metrin kohdalla huippunopeus oli parempi kuin alkuerissä, mutta hyydyin viimeisellä 100 metrillä, Tähti myönsi SUL:n tiedotteessa.

MM-kisojen kokemukset jättivät Tähdelle kahdenlaisia ajatuksia.

– 100 metrillä onnistuimme kunnon ajoituksessa. Kunto oli kauden paras, mutta kun kisaa analysoitiin, sieltä löytyi syitä pieneen epäonnistumiseen. Ne olivat lähinnä teknisiä asioita, jotka pitää fiksata Tokioon mennessä.

MM-kultaa tuonut 100 metrin finaaliaika 13,97 ei Tähteä tyydyttänyt. Hän totesi jo finaalin jälkeen, että ero muihin on siinä, että hän pystyy alle 14 sekunnin aikaan, vaikka suoritus ei olisikaan paras mahdollinen.

– Valmentaja Juha Flinckin kanssa pitää miettiä tarkemmin, mikä voisi olla taustalla, että 400 metrillä taso oli nyt huonompi kuin viime kesänä Berliinin EM-kisoissa. Tosin näyttää siltä, että kaikilla ajat ovat nyt olleet kevään Sveitsin kisoihin verrattuna 1–2 sekuntia heikompia.

Ensi kesänä Tähteä odottavat kahdet arvokisat, koska ennen elo-syyskuun paralympialaisia ohjelmassa on EM-kilpailut kesäkuussa Puolan Bydgoszczissa.

Porin Tarmon miehen katseet kääntyvätkin loman jälkeen ennen kaikkea Tokion ensi vuoden paralympialaisiin. Siellä Tähti kelaa 100 ja 400 metrillä.

– Tämä kausi on ollut pitkä ja tietyllä tavalla henkisesti raskas, kun ennen näitä kisoja oli kahden kuukauden tauko. Se oli sellaista odottelua, Tähti myönsi tiedotteessa.

– Peruskunnon jyystäminen alkaa joulukuun alussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos