Valtteri Bottas on onnistunut horjuttamaan Lewis Hamiltonin itseluottamusta. - Urheilu - Satakunnan Kansa

”Se on koko ajan nyppinyt Hamiltonia” – Näin Valtteri Bottas on saanut tallikaverinsa hermot kiristymään

Valtteri Bottaksen räjähtävä alkukausi on horjuttanut myös tallikaveri Lewis Hamiltonin itseluottamusta.

Valtteri Bottas on onnistunut horjuttamaan Lewis Hamiltonin itseluottamusta.

9.5.2019 15:29

Valtteri Bottas saapuu Katalonian moottoriradalle MM-sarjan johdossa. Piste-ero tallikaveriin Lewis Hamiltoniin on piste, mutta henkisellä puolella suomalainen on selvästi ollut niskan päällä.

– Millaista taistelua tulee tiimiin sisällä? Hamilton on kuitenkin sellainen tyyppi, että hän helposti alkaa tehdä sitä politiikkaa ja sanomaan asioita. Se on vain siitä kiinni, kuinka Valtteri pystyy sulattamaan ja filtteröimään ne kaikki ja jaksaa vain pitää päänsä kylmänä, Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto linjaa.

Samalla kun Bottaksen vauhti radalla on ollut alkukaudesta erinomaista, hän on ottanut isompaa roolia tallin sisällä ja myös auton kehityksessä. Täksi kaudeksi uudistunut ”Valtteri 2.0” ei epäröi sanoa ääneen, jos autossa jokin asia ei häntä miellytä.

– Tässä tullaan samaan tilanteeseen, jossa oltiin Nico Rosbergin ja Lewisin kanssa jo aikaisemmilla kausilla. Taistelua tiimin sisällä ja sitä politiikkaa. Aika paljon siitä puhuttiin tietysti lehdistössäkin, Järvilehto sanoo.

Paalupaikat ovat menneet Bottaksen nimiin 2–1, mikä on varmasti aiheuttanut pientä horjumista britin itseluottamuksessa.

– Kyllä se varmasti närästää. Se on koko ajan nyppinyt Hamiltonia, ja viime kisa Bakussa osoitti, kuinka vahva Valtteri on. Hamilton tuli kuitenkin tosi lähelle kisassa monta kertaa, mutta joutui aina perääntymään ja odottamaan seuraavaa iskupaikkaa. Ikinä hän ei päässyt tarpeeksi lähelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: