Jalkapallon Mestarien liigan ensimmäinen englantilaisfinaali sitten vuoden 2008 - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vaikeuksissa marinoidut joukkueet pelaavat Mestarien liigan finaalissa

Liverpool ja Tottenham tarjosivat ihmeet välierissä ja kaipaavat vielä lisää.

Mestarien liigassa nähdään ensimmäinen englantilaisjoukkueiden finaali sitten vuoden 2008.

9.5.2019 15:13

Jalkapallon Mestarien liigan ensimmäinen englantilaisfinaali sitten vuoden 2008 varmistui hurjien vaiheiden jälkeen. Liverpool nuiji tiistaina Barcelonan 4–0 ja kiri finaaliin yhteismaalein 4–3.

Keskiviikkoiltana Tottenham tarvitsi ihmeeseen vain toisen jakson, kun se nousi Ajaxia vastaan 3–2-voittoon Lucas Mouran toisen jakson maaleilla. Yhteismaalit menivät 3–3, mutta Tottenham kaappasi jatkopaikan vierasmaalisäännöllä.

–  Pääsy Mestarien liigan finaaliin oli aika lähellä ihmettä. Tämä oli yksi elämäni tärkeimmistä illoista, Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino kertoi Sky Sportsille.

Tottenham ammensi voimaa Liverpoolin edellisillan yllätyksestä.

–  Näimme Liverpoolin suorituksen. He näyttivät, ettei homma ole ohi ennen kuin se todella on ohi, Tottenhamin puolustaja Danny Rose kertoi BBC:lle.

Englantilaisseurojen välinen finaali pelattiin edellisen kerran 11 vuotta sitten, kun Manchester United ja Chelsea mittelivät paremmuudesta. ManU vei mestaruuden. Chelsean aika tuli neljä vuotta myöhemmin, kun se kukisti Bayern Münchenin.

Chelsea on edellinen Mestarien liigan voittanut englantilaisseura.

Jürgen Klopp ja Mauricio Pochentino kohtaavat toisensa finaalissa 1. kesäkuuta.

Kane yrittää toipua ajoissa

Tottenhamin ja Liverpoolin tämän kauden vaikeudet eivät rajoitu Mestarien liigan välieriin, jotka päättyivät vaikeuksien jälkeen riemujuhlaan.

Englannin Valioliigassa Liverpool on häviämässä mestaruuden niukasti Manchester Citylle, ja tähtihyökkääjä Mohamed Salah on kärsinyt loukkaantumisesta. Salah oli epäonninen jo vuosi sitten, kun hän loukkaantui Mestarien liigan finaalissa.

Tottenhamin hyökkääjä Harry Kane on kärsinyt toistuvasti nilkkavammasta ja on ollut sivussa kuukauden. BBC:n mukaan hän ei sulje pois mahdollisuutta pelata finaalissa.

–  Toipuminen on sujunut hyvin. Aloitin tällä viikolla suorat juoksuharjoitukset ja nyt minun täytyy aloittaa entistä kovempi harjoittelu, Kane sanoi.

Liverpoolilla selvä tavoite

Itseluottamusta uhkuvat Liverpool ja Tottenham kohtaavat kesäkuun ensimmäisenä lauantaina Madridissa pelattavassa finaalissa. Tottenham ei ole koskaan voittanut Mestarien liigaa. Liverpoolilla pyttyjä on viisi, kun mukaan lasketaan Mestarien liigaa edeltäneen Euroopan cupin voitot.

–  Meidän hommamme on voittaa molemmat kauden jäljellä olevat ottelut, Liverpoolin puolustaja Virgil van Dijk viittasi Guardianin haastattelussa Valioliigan päätöskamppailuun Wolverhamptonia vastaan ja kolmen viikon päässä odottavaan Mestarien liigan finaaliin.

Liverpool on ennen päätöskierrosta pisteen päässä Manchester Citystä. Liverpool kaipaisi ihmettä myös lauantaille, kun Cityn olisi jäätävä voitotta Brightonia vastaan ja Liverpoolin olisi kukistettava Wolves.

–  Olemme olleet erinomaisia tällä kaudella, ja jos jotain tapahtuu, jokainen voi olla ylpeä ja onnellinen, van Dijk tuumi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: