Mahtavaa, Huuhkajat! Fredrik Jensen ja Pyry Soiri iskivät Suomen 2–0-voittoon Armeniassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mahtavaa, Huuhkajat! Fredrik Jensen ja Pyry Soiri iskivät Suomen 2–0-voittoon Armeniassa

Suomi kukisti tiistaina Armenian Jerevanissa maalein 2-0 Fredrik Jensenin ja Pyry Soirin maaleilla kevään toisessa EM-karsintaottelussa.

Suomi avasi voittotilinsa EM-karsinnoissa.

26.3.2019 21:25

Päävalmentaja Markku Kanervan Suomi palasi Kansojen liigan alun tasolleen.

Oma maali pysyi koskemattomana. Kaikki maalipaikat käytettiin.

Suomi kaatoi EM-karsinnassa Armenian Jerevanissa lukemin 2–0.

Huuhkajat meni 14. minuutilla 1–0-johtoon tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi.

Toppari Joona Toivio avasi Albin Granlundille, joka jatkoi oikealla laidalla Teemu Pukille. Tämä käytti kantapäätään, pudotti Robin Lodille, joka tavoitti syötöllään Pukin.

Pukki laukoi kohti takanurkkaa. Fredrik Jensen liukui pallon maaliin ja melkein vei tolpankin mennessään.

Pukki on avannut kantapääsyötöillään puolustuksia myös Norwichissa tällä kaudella.

Maajoukkueen avaukseen palannut Jensen esitteli hetkeä myöhemmin äreää laukaustaan, mutta maalivahti Aram Hayrapetyan sai kätensä väliin.

– Aina kun pääsee pelaamaan, ainakin hyökkääjänä, niin haluaa saada sen syötön tai onnistua maalinteossa. Ainahan se on kivaa, Jensen kertoi Viasatin haastattelussa.

– Teme pääsi läpi sieltä laidalta ja tsippasi veskan yli. Onneksi mä olin siellä.

Maalilla oli hintansa.

– Molemmat polvet pamahti tolppaan. Senkin takia piti tulla vaihtoon. Alkoi sattua, Jensen sanoi.

– Ei ollut mitenkään paras peli. Pitää katsoa klipeistä, mitä pitää parantaa. Nämä on hemmetin vaikeita pelejä nämä vieraspelit ja monella jätkällä oli se Italia-peli vielä jaloissa. Pitää parantaa mutta tästä on hyvä jatkaa.

Loukkaantumisista kärsinyt Jensen on ollut tehokas seurajoukkueessaan Augsburgissakin. Hän vei hiljattain joukkueensa jatkoon Saksan cupissa ratkaisevalla maalisyötöllään.

Soirin sinetti

Vaihdosta sisään tullut Pyry Soiri ratkaisi ottelun 78. minuutilla. Lod tuli neljän vastustajan välistä ja syötti takatolpalla päivystäneelle Soirille.

Tamperelaissyntyinen Glen Kamara pelasi paljon Armenian kuningasta Henrikh Mkhitaryania vastaan ja teki hyvää työtä. Kamara sai kevyehkön varoituksen taklattuaan Mkhitaryania.

Suomi joutui ajoittain ahdinkoon ensimmäisellä puoliajalla vasemmalla laidallaan. Juha Pirisellä ja Kasper Hämäläisellä oli vaikeuksia hyökkäys- ja puolustuspelissään.

Kovat otteet

Päävalmentaja Armen Gyulbudaghyantsin komentama Armenia käytti kaikkia aseita. Taklaukset vietiin vähintään loppuun asti. Pukkia revittiin korvasta. Rasmus Schüller sai nastat alaselkäänsä.

Makedonialaiserotuomari Nikola Dabanovic salli kovat otteet.

Maalivahti Lukas Hradecky otti ajanpeluusta varoituksen. Hänen varoitustilinsä ei saa täyttyä.

Hradecky mykisti kotiyleisön uskomattomalla kaksoistorjunnallaan 83. minuutilla.

Kanerva kiitti

Kanerva oli ylpeä joukkueestaan.

– Tiedettiin, että aikamoinen haaste tulee olemaan. Tärkeintä henkisesti, että otettiin voitto ja avattiin pistetili näissä karsinnoissa. Otettiin siitä Italia-matsista se taistelutahto, yhtenäisyys, korkea työmoraali ja tänään saatiin tehotkin suhtkoht hyvin kohdilleen, Kanerva sanoi Viasatin haastettelussa.

– Se taisteluilme, joka pojilla tai ei enää poikia ole, äijät esitti tuolla kentällä, siinä oli äijämäisyyttä tosiaan. Se oli yksi voiton avain.

Puolustuspeli toimi.

– Oma pää pysyi puhtaana, toki niilläkin oli muutamia mestoja siinä. Ennen kaikkea saatiin luotua enemmän tilanteita. Päästiin kontraamaan hyvin. Iloinen siitä, että tämä oli suhtkoht tasapainoinen esitys. Tämä oli suht hyvin kontrollissa, Kanerva sanoi.

– Tuoreita jalkoja saatiin kehiin ja muutettiin ryhmitystä. Otettiin kolmen keskikenttä (4-5-1) ja saatiin niiden pelirakentelua hankaloitettua ja taas me päästiin aika hyvin kontraamaan kärsivällisellä puolustuspelillä. Muutama lisämaalikin olisi voinut tulla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut