Maajoukkueportit avautuivat kolmelle Vampulan pelaajalle - Urheilu - Satakunnan Kansa

Maajoukkueportit avautuivat kolmelle Vampulan pelaajalle – Viljaselle ja Joensalolle ensimmäinen kutsu

LP-Vampulan Mila Viljanen (vasemmalla), libero Emilia Joensalo ja Iina Andrikopoulou (oikealla) pääsevät pelaamaan maajoukkueessa.

1.4.2020 18:23

Naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi pani merkille LP-Vampulan liigajoukkueen kotimaisen kaartin hienot esitykset.

Niinpä Kangasniemi valitsi kesän maajoukkueryhmään peräti kolme huittislaisjoukkueen pelaajaa: hakkuri Iina Andrikopouloun, passari Mila Viljasen ja libero Emilia Joensalon.

Andrikopoulou, 21, pääsi haistelemaan tunnelmaa jo viime keväänä. Viljanen, 23, ja Joensalo, 25, saavat nyt ensimmäisen tilaisuutensa.

Kangasniemen perimmäisenä ajatuksena on ollut koko ajan uusien pelaajien sisäänajo pikku hiljaa. Valmentaja ei halua missään kohtaa äkkinäistä sukupolvenvaihdosta.

– Andrikopoulou on loistava esimerkki. Hän tuli vuosi sitten mukaan raakileena ja on nyt astetta kypsempi näihin ympyröihin. Maajoukkuepaikan lunastaminen on pitkä prosessi, Kangasniemi kuvaili.

Viljanen teki vuodenvaihteen jälkeen hienon läpimurron kroatialaispassari Klara Pericin palattua kotimaahansa.

– Olen seurannut Viljasta jo muutaman vuoden. Hän on päässyt pelaamaan valitettavan vähän tänä aikana. Kun tuli paikka, hän hoiti homman aika hyvin ja nousi loppusuoralla listalle, Kangasniemi kuvaili.

Joensalon tapauksessa voidaan puhua melkoisesta tuhkimotarinasta. Hän jätti lentopallon jo kertaalleen, kunnes kipinä syttyi uudestaan. Uran ensimmäinen liigakausi poiki heti paikan maajoukkueringistä.

– Joensalo kuuluu ilman muuta liigakauden positiivisimpiin yllättäjiin. Hän omaa fyysisesti aika hyviä elementtejä – ja kehittymisen halu on valtava, Kangasniemi kehui.

Naisten maajoukkueohjelma on arvoitus koko maailmaa riivaavan koronaviruspandemian takia. Vuoden päätavoitteena olevien EM-karsintojen pitäisi alkaa 15. elokuuta.

– Kukaan ei voi tietää varmuudella elokuun tilanteesta, mutta valmistautuminen tehdään sillä ajatuksella. EM-paikka on kilpailullisesti kesän ainoa päämäärä. Kevääksi kaavailtu KUltainen liiga siirrettiin jo eteenpäin. En jaksa uskoa, että sitä pelataan tänä vuonna, Kangasniemi puntaroi.

Naisten maajoukkueryhmä

Passarit: Kaisa Alanko (Nantes, Ranska), Katja Kylmäaho (Hämeenlinna), Mila Viljanen (Vampula), Roosa Rautio (Tulsa, USA).

Yleispelaajat: Noora Kosonen (Gent, Belgia), Salla Karhu (LiigaPloki), Suvi Kokkonen (Hämeenlinna), Jessica Kosonen (Pallo-Karhut), Eemi Riikilä (Hämeenlinna), Hilkka Hujanen (Puijo Wolley), Saara Holm (OrPo), Viivi Pyhäjärvi (WoVo), Riikka Valkonen (Kisko).

Sentterit: Daniela Öhman (LiigaPloki), Michaela Madsen (Hämeenlinna), Anna Czakan (Viesti), Karoliina Friberg (Hämeenlinna), Nea Haatainen (Viesti), Ella Autere (Puijo Wolley), Jessika Mursula (Kuortane).

Hakkurit: Piia Korhonen (Dresden, Saksa), Ronja Heikkiniemi (Kangasala), Yasmine Madsen (LiigaPloki), Iina Andrikopoulou (Vampula).

Liberot: Roosa Koskelo (Stuttgart, Saksa), Tiiamari Sievänen (Kangasala), Emilia Joensalo (Vampula), Netta Laaksonen (Viesti).

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: