Tottenham kompuroi kahden maalin johtoasemassa - Spurs oli pettymys Mestarien liiga -avauksessaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tottenham kompuroi kahden maalin johtoasemassa – Spurs oli pettymys Mestarien liiga -avauksessaan

Tottenham hukkasi kahden maalin johdon Olympiakosin vieraana.

Olympiakos nousi kahden maalin takaa tasapelipisteeseen.

18.9.2019 22:03

Tottenham eteni keväällä aina Mestarien liigan loppuotteluun asti. Finaalitappio Liverpoolille jätti kuitenkin varsin katkeran jälkimaun kaudesta, ja nyt Spurs-manageri Mauricio Pochettino toivookin uuden eurokampanjan innostavan lähtökuopissa olevan Christian Eriksenin jatkosopimukseen.

Keskiviikkona Pochettino heitti kesän ykköshankinnan Tanguy Ndombelen suoraan avaukseen. Kun vielä maajoukkuetähti Dele Alli oli tervehtynyt pelikuntoon, lähti Liljanvalkoiset selvänä ennakkosuosikkina Olympikosta vastaan.

Kotijoukkue painoi avausminuuteilla pelin painopisteen Hugo Lloris’n vartioimalle maalille. Espanjalaisen Miguel Ángel Guerreron tolppakutia lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt. Ja koska kotijoukkue jätti momentuminsa hyödyntämättä, iski Spurs armottomasti.

Ensin Harry Kane sai ilmaisen rankkarin, kun tunisialaispuolustaja Yassine Meriah sotkeutui hänen jalkoihinsa. Kane itse viimeisteli 11 metristä vierasjohdon joukkueen ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan.

Lucas Moura pommitti vain muutama minuutti myöhemmin Tottenhamin toisen upealla kaukovedollaan.

Valbuena tasoitti

Pochettino olisi halunnut käyttää tätä Pireusin-matkaa ponnahduslautana euroinnostukselle. Sen sijaan hänen oli tauolla pidettävä kunnon kurinpalautus puolustukselle. Niin helposti se päästi kotijoukkueen takaisin kisaan mukaan.

Aivan avausjakson lopulla Daniel Podence pelasi hienon seinän Mathieu Valbuenan kanssa ja niittasi pallon taka-alanurkkaan.

Pochettinon ryhtipuhe ei tehonnut, koska Valbuena tasoitti matsin heti toisen jakson alussa. Ranskalainen sai nautti myös rankkarista sen jälkeen, kun Jan Vertonghen talloi hänen varpailleen boksin sisällä.

Tässä vaiheessa Pochettinokin reagoi. Ndombele sai väistyä ja Mousse Sissoko tuli ankkuroimaan keskikenttää. Ranskalaisten vaihtaminen päittäin auttoikin Spurs-paniikin rauhoittumisessa. Sissoko oli edellisellä Mestarien liiga -kaudella Tottenhamin ehkä arvokkain pelaaja, eikä miehen merkitystä voi vähätellä nytkään.

Vähän myöhemmin Pochettino vahvisti ryhmäänsä vielä Son Heung-minillä ja Erik Lamelalla. Samaan aikaan kotijoukkueen jalka alkoi painaa, mutta edes vaihtomiehet eivät saaneet tarvittavaa rytminmuutosta tehtyä.

Lopulta pisteet jaettiin 2–2-tuloksella.

Samaan aikaan pelattiin myös A-lohkon avausottelu, jossa Club Brugge jäi 0–0-tasapeliin Galatasarayn kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: