Reetta Hurske nousi pika-aitojen valtiattareksi – tuhannesosat olivat tamperelaisen puolella - Urheilu - Satakunnan Kansa

Reetta Hurske nousi pika-aitojen valtiattareksi – tuhannesosat erottivat hänet Neziristä

Reetta Hurske kertoi, että hänen kyynärpäänsä kuvataan torstaina.

2.8.2019 20:24 | Päivitetty 2.8.2019 20:58

Reetta Hurske voitti naisten pika-aitojen Suomen mestaruuden ajalla 13,05. Toiseksi kipaisi Nooralotta Neziri ja pronssille jäi Annimari Korte.

Tiukan finaalin lopputuloksia odotettiin Lappeenrannassa minuuttikaupalla. Hurskeen ja Nezirin ero laskettiin sekunnin tuhannesosissa.

Lopputuloksiin naisille merkittiin sama aika.

Finaali ei ollut aikojensa puolesta sellaista ilotulitusta kuin odotettiin. Osansa siinä oli taatusti Lappeenrannan ei niin helteisellä säällä. Pika-aiturit odottivat kisansa alkua toppatakeissa.

Suosikit pitivät alkuerissä

Alkuerissä viime viikolla 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,72 juossut Korte oli nopein ajalla 13,14.

Neziri pinkaisi oman erän voittoon ajalla 13,16. Oireillut kantapää oli tiukasti teipattuna. Erän toinen oli Matilda Bogdanoff ajalla 13,25.

Hurske lähti tutun räväkästi telineistä ja rullasi lopun löysäillen oman eränsä voittoon ajalla 13,43.

Suosikit pitivät siis pintansa, mutta pieni arvoitus jäi ainakin Nezirin kohdalle: kestääkö koipi juosta myös finaalissa?

– Olin vielä edellispäivänä epävarma, juoksenko ollenkaan täällä. En lähtisi juoksemaan, jos se olisi niin kipeä. Onhan se nytkin, mutta se on aika hyvin teipattu ja minulla oli kipulääkkeitä, hän sanoi alkuerän jälkeen.

Neziri loukkasi kantapäänsä Joensuun GP:ssä.

Kuumaksi ennakoidun naisten pika-aitojen ensinäytös, alkuerät, kilpailtiin vähemmän kuumissa oloissa. Lämpömittari näytti 13 astetta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos