Voitto verkossa – Johanna Nukari otti EM-kultaa etäkisoissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Voitto verkossa – väitöskirjaa viimeistelevälle Johanna Nukarille liikesarjojen EM-kultaa

10.5.2020 21:27

Espoon Hwarang Teamia edustava Johanna Nukari voitti sunnuntaina kultaa taekwondon liikesarjojen avoimissa EM-kisoissa. Verkossa käydyt kisat korvasivat koronapandemian takia perutut MM-kisat, jotka oli määrä pitää toukokuun lopulla Tanskassa.

Alle 50-vuotiaiden naisten sarjassa kilpaillut Nukari jätti finaalissa taakseen sarjan neljän vuoden takaisen maailmanmestarin, yhdysvaltalaisen Thoa Nguyenin. Myös pronssi ja neljäs sija matkasivat Yhdysvaltoihin. Nukari oli kahdeksan naisen finaalin viimeinen esiintyjä, ja kullan hän ratkaisi itselleen kahdesta esittämästään liikesarjasta jälkimmäisellä.

Johanna Nukari, 41, on Suomen menestyneimpiä liikesarjakilpailijoita. Hänellä on aiemmilta vuosilta MM- ja EM-mitaleita sekä yksilö- että ryhmäsarjoista. Kulta oli kuitenkin nyt ensimmäinen.

Aikoinaan Nukari on edustanut Suomea taekwondossa myös ottelun MM- ja EM-kisoissa. Vyöarvoltaan Nukari on 5. dan. Siviilissä hän työskentelee neuropsykologian erikoispsykologina Kuntoutussäätiössä ja viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: