Liigan jumbofinaalissa rajut panokset: Sport yrittää lyödä TPS:n entistä pahempaan ahdinkoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Liigan jumbofinaalissa rajut panokset: Sport yrittää lyödä TPS:n entistä pahempaan ahdinkoon

Illan omalla tavallaan mielenkiintoisin Liiga-peli on Sport–TPS. Tässä kaksi pahasti kyntänyttä joukkuetta yrittävät palata elävien kirjoihin.

Kalle Kaskisen TPS on hukassa. ­

18.10.2019 15:08

Liigan häntään juuttuneet Sport ja TPS ovat hävinneet viimeisestä kahdestatoista ottelustaan yhteensä yksitoista. TPS:n viimeisin voitto on syyskuulta. Sport onnistui katkaisemaan oman tappioputkensa edellisessä kotipelissään KalPaa vastaan.

TPS:n tekeminen on ollut kauttaaltaan heikkoa. Kotona joukkueen hyökkäyspelaaminen on aivan kipsissä, ja vastaavasti vieraissa vastustajat pääsevät jatkuvasti rakentamaan maaliodotusta neljän maalin tuntumaan ja viime peleissä ylikin. Tilannetta eivät paranna spekulaatiot valmentaja Kalle Kaskisen asemasta. Jo aikaisemmin seura sekoili Jonne Virtasen kanssa. Onko joukkueella enää tietä ylös ilman henkilövaihdoksia?

Sportkaan ei ole osoittanut tällä kaudella aivan odotusten veroiseksi joukkueeksi – ainakaan toistaiseksi. Sen kohdalla kannattaa kuitenkin huomioida sekä TPS:aa maltillisemmat odotukset että etenkin se, että perinteisesti vahva kotijoukkue on tällä kaudella pelannut vasta kolme peliä kotonaan. Vaikka se näistä on voittanut vain KalPan on huomion arvoista, että myös sekä Jukureita että JYP:iä vastaan vaasalaiset loivat vastustajaa enemmän maaliodotusta.

Sport hämmensi viime pelissään ottamalla peräti kolme pelirangaistusta (Jared Wilson, Aleksi Ainali ja Roope Talaja). Itse pelin Sport hävisi Jukureille 1–6. Vaikka Sportinkin meno on ollut ohdakkeista, ei joukkueesta ainakaan vielä paista epätoivo. Näenkin sillä olevan tänään TPS:ää paremmat mahdollisuudet niin sanottuun hyvään revanssipeliin viimekertaisen epäonnistumisen jälkeen.

Kertoimet ottelussa ovat pääsääntöisesti kohdillaan. Tämän tyyppisissä otteluissa henkisten tekijöiden merkitys korostuu kuitenkin niin paljon, että lasken hieman vakaammalla pohjalla olevalle Sportille vähän Veikkauksen arvioita suuremmat voitonmahdollisuudet. Paras pelivalinta on Sportin lopullinen voitto kohteesta 7861 kertoimella 1,65.

Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Perjantain parhaat pitkävetohaut löytyvät Mestiksen TUTO Hockey–Hokki-ottelusta. Tässä maistuvat runsasmaalisuudet. Suurin syy runsasmaalisuuksien miellyttävyyteen löytyy Hokin puolustuspelaamisesta.

Vaikka Hokki ei olekaan päästänyt mitenkään poikkeavan paljon maaleja omiin tämän kauden Mestiksessä, on sille luotu maaliodottamaa paljon toteutuneita maaleja enemmän.

Tässä runsasmaalisuuden kerrointa painaa mukavasti alaspäin se, että TUTO Hockeykin on ollut viime peleissään turhan vähämaalinen sen pelitapaan nähden. Uskon tässä lisäksi juuri näiden kahden joukkueen pelitavan keskinäiseen peliin paljon maalipaikkoja – ja maaleja.

Maalimäärien polarisoituvasta luonteesta johtuen yli 6,5 maalin 2,18 (kohde 6449) on nyt parempi haku kuin yli 5,5 maalin 1,55 (kohde 6448).

Ottelu alkaa kello 18.30

Päivän pelit: 6449 TUTO Hockey–Hokki, yli 6,5 maalia (kerroin 2,18).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 72/139, palautusprosentti 96

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?