Matti Mattsson pääsi kokemaan tutussa ympäristössä jotain ihan uutta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Matti Mattsson pääsi kokemaan tutussa ympäristössä jotain ihan uutta: ”Pää meinasi mennä väkisin harjoittelutilaan”

Tokion olympialaisten A-rajan rikkominen helpottaa huomattavasti porilaisuimarin harjoittelua.

Matti Mattsson ei jäänyt kauas 100 metrin rintauinnin SE-ajastaan.

25.5.2019 21:56

Porin uimahalli on Matti Mattssonille äärimmäisen tuttu paikka. Hän on viettänyt siellä tuhansia ja taas tuhansia harjoitustunteja. Altaan laattojen määrää hän ei sentään tiedä, vaikka nekin olisi periaatteessa ollut mahdollista laskea.

Lauantaina Mattsson pääsi kokemaan Porin uimahallissa jotain ihan uutta. Hän sai kilpailla siellä tosissaan, kun ruotsalainen Erik Persson tarjosi hänelle huippuvastuksen Pori International Swimming Classicin 200 metrin perhosuinnin loppukilpailussa.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsen Porissa kilpailemaan ihan täysillä. Aamulla huomasin, että kotihallin kilpailuun oli myös yllättävän vaikea asennoitua, kun pää meinasi mennä väkisin harjoittelutilaan, Mattsson hymyili.

– Toisaalta oli taas tosi hieno kilpailla tutuissa maisemissa. Toivottavasti tästä saataisiin jokavuotinen perinne.

Persson oli kaksikosta maalissa ensimmäisenä ajalla 2.10,64. Mattssonin aika oli 2.11,91.

– Ihan hyvä kilpailu. Aamu oli tahmea, mutta finaalissa pääsin vetämään jo aika kovaa. Käännökset menivät esimerkiksi tosi hyvin. Loppurutistus jäi hiukan vajaaksi, ja siinä Persson tuli ohitseni.

Porin viikonloppukilpailu on myös siinä mielessä harvinainen, että siellä tehtävät kisarajan alitukset oikeuttavat paikkaan Tokion vuoden 2020 olympialaisiin.

Mattssonin kohdalla tämä paine on jo pois niskasta, sillä hän alitti huhtikuussa Tokion olympialaisten A-rajan ajalla 2.10,30.

Matti Mattsson ja hänen valmentajansa Eetu Karvonen ovat tyytyväisiä jo saavutettuun olympiarajaan.

– Se helpottaa todella paljon kaikkea tekemistä, kun raja on rikottuna jo tässä vaiheessa, Mattsson kertoi.

– Kyllä se olisi varmasti jossain vaiheessa mennyt rikki, mutta esimerkiksi nyt olisi ollut tosi vaikea lähteä hakemaan A-rajaa, kun olotila ei ollut ihan paras mahdollinen.

Mattssonin kauden selvä päätavoite ovat Etelä-Korean Gwangjussa järjestettävät uinnin MM-kisat. Kaikki tehdään niin, että hän olisi parhaimmillaan noin kahden kuukauden kuluttua.

Tilanne on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi viime vuonna, kun Mattsson ui kesäkuun alussa noin viisi sekuntia Porin kisaa huonomman ajan.

– Sekin tuli vielä väkisin vääntämällä, Mattsson hymähtää.

Nyt kuntokäyrän pitäisi olla nouseva, eikä suuria ongelmia ole näköpiirissä.

– Suunta on ehdottomasti oikea tällä hetkellä ja olo on luottavainen. MM-kisojen alkuun ei ole enää pitkä aika. Parin kuukauden jakso menee tosi nopeasti. Kaikki tehdään, mitä vain osataan, että iskukyky olisi MM-kisoissa maksimitasolla.

Sunnuntaina Mattsson ja Persson kilpailevat vielä Porin uimahallissa 100 metrin rintauinnissa. Tapahtuman finaaliuinnit alkavat kello 18.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut