Maaliahne Rantala sai HJK:sta sen mitä tuli hakemaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jutta Rantala pääsee juhlimaan Suomen mestaruutta – EuPan kasvatti johtaa maalipörssiä

HJK:n naiset saavuttivat 14 vuoden tauon jälkeen jalkapallomestaruuden.

Jutta Rantala pelasi NiceFutiksessa vielä vuonna 2015. Nyt hän juhlii Suomen mestaruutta HJK:ssa. Arkistokuva.­

28.9.2019 17:31

Helsingin Jalkapalloklubin naisten joukkue jahtasi yli vuosikymmenen ajan Suomen mestaruutta ja sai haluamansa lauantaina. HJK kukisti naisten liigan kotiottelussaan Kuopion Palloseuran 3–0 (1–0) ja varmisti Suomen mestaruuden kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä.

–  Tämä oli koko kauden ajan meidän tavoite ja sain sitä, mitä tulin HJK:sta hakemaan, ratkaisuottelun kaikki maalit tehnyt hyökkääjä Jutta Rantala iloitsi.

HJK oli voittanut mestaruuden edellisen kerran vuonna 2005. Sen jälkeen joukkue saavutti mitalin kahdeksalla kaudella, mutta vasta päävalmentaja Joonas Rantasen nousujohteinen jakso palautti HJK:n mestariksi.

Rantanen otti HJK:n naisten joukkueen komentoonsa kesken kauden 2016 ja luotsasi seuraavalla kaudella joukkueen pronssille. Vuonna 2018 tuli hopeaa ennen tämän vuoden jättipottia.

–  Vuosi sitten meiltä lähti paljon pelaajia, jengi muuttui aika paljon. Kertoo seuran ja organisaation tasosta, että vaikka tuli paljon muutoksia, olemme pystyneet parantamaan, ensi kaudeksi miesten Kakkosessa pelaavan Klubi 04:n päävalmentajaksi siirtyvä Rantanen tuumi.

Parin vuoden päästä ei enää iltapäiväkerho-ohjaajana?

Jutta Rantalan viime kausi Hongassa ei sujunut, kun mestaruutta ei tullut eikä maaleja syntynyt Turun Palloseurassa vuonna 2017 nähtyyn tahtiin. Täksi kaudeksi Rantala siirtyi HJK:hon, saavutti mestaruuden ja johtaa maalipörssiä. Rantala työskentelee osa-aikaisesti iltapäiväkerhossa ja satsaa lopun ajan jalkapalloon.

–  Ammattilaisuus on tavoitteeni, Köyliössä varttunut Rantala vastasi kysymykseen siitä, missä hän on 2–3 vuoden päästä.

Ensimmäisellä jaksolla hyökkääjä viimeisteli paluupallosta 1–0 ja tuplasi johdon toisen jakson alussa komealla laukauksella rangaistusalueen rajan tuntumasta. Lopullisen niitin hän viimeisteli minuutti ennen täyttä aikaa.

–  En olisi uskonut, että teen tässä ottelussa kolme maalia, mutta joukkuekaverit pelasivat minulle hienosti paikat, marraskuussa 20 vuotta täyttävä Rantala jutteli.

Rantala on Euran Pallon kasvatti. Hän on edustanut liigassa aiemmin porilaista NiceFutista, Turun Palloseuraa ja FC Honkaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?