Pelicans sai Business Finlandilta 100 000 euroa, Sport ei yhtään – miksi? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vaasan Sport ei saanut valtiolta avustusta – Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén: ”Haemme kevään aikana uudestaan rahoitusta uudesta näkökulmasta”

Vaasassa aiotaan konsultoida Pelicansilta apua uuden koronatukihakemuksen kanssa.

Kuvituskuva.

19.4.2020 20:09

Suomen Kuvalehden uutinen Business Finlandin jakamista korona-avustusrahoista on herättänyt keskustelua myös jääkiekkopiireissä. Toisille liigaseuroille rahaa on jo myönnetty, toiset ovat ainakin toistaiseksi jääneet ilman.

Sadantuhannen euron avustuspotin kuittasivat kiekkoseuroista itselleen Suoman Kuvalehden mukaan Ässien, Tapparan ja Pelicansin taustayhtiöt.

Sen sijaan Kuopiossa ja Vaasassa jäätiin nuolemaan näppejä, kun KalPaa ja Sportia pyörittävät taustayhtiöt saivat Business Finlandilta hylkäävän päätöksen.

Avustus suunnattu toiminnan kehittämiseen

Rahoitusyhtiö kertoo Suomen Kuvalehdelle evänneensä lukuisia avustushakemuksia, koska kriteerit avustuksen saamiseksi eivät ole täyttyneet.

Mitä esimerkiksi Lahdessa hakemukseen sitten on kirjoitettu, jotta kukkaronnyörit heltyivät?

Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurténilla on omat epäilyksensä.

– En tarkalleen tiedä, mutta toiminnan kehittämiseen (hakeminen) on yksi lähtökohta. Me lähdimme ehkä enemmän areenahankkeen kautta. En osaa sanoa, miten he ovat hakeneet, mutta oletan sen olleen enemmän tätä toiminnan kehittämistä, Kurtén toteaa.

Sportin toimistolla mietitään nyt uuden hakemuksen jättämistä. Välittömästi anomusta ei aiota kuitenkaan postittaa, vaan toimistolla aiotaan paneutua hetkeksi aikaa kunnolla miettimään hakemuksen sisältöä.

– Haemme kevään aikana uudestaan rahoitusta uudesta näkökulmasta. Eri vinkkelin avulla voimme päästä asiassa eteenpäin, Kurtén toteaa.

– Emme aio voivotella ”voi että, ei tästä tule ikinä mitään”, vaan nyt pohdimme, olisiko meilläkin joku sellainen hanke, joka olisi myös Business Finlandin näkökulmasta parempi meille. Varmasti aiomme keskustella heidän kanssaan lähiaikoina ja katsoa, miten etenemme.

Nyt evätty hakemus jätettiin maaliskuussa, joten käsittelyajan suhteen päätöksen saamisessa voi mennä hetki.

Sport jäi päättyneellä Liiga-kaudella runkosarjan viimeiseksi. Tuen saaneista Tappara oli kolmas, Ässät yhdeksäs ja Pelicans 14. eli toiseksi viimeinen.

Liigaseuraa pyöritetään miljoonien liikevaihdolla. Sportin liikevaihto oli kaudella 2018–2019 noin 4,95 miljoonaa euroa. Seura teki kyseisellä kaudella 71 000 euroa tappiota.

Tapparan liikevaihto samalla ajanjaksolla oli reilut yhdeksän miljoonaa euroa. Voittoa kertyi yli puoli miljoonaa euroa.

Pelicans ei halunnut kommentoida omaa hakemustaan sunnuntaina Iltalehdelle.

Pelicansin vinkit käyttöön

Ilman avustusta jääminen on totta kai harmittava juttu vaasalaisseuralle, mutta se ei kaada Kurténin maailmaa. Aina voi hakea uudestaan.

– Hieno homma, että he (Pelicans) sitä saivat. Mutta emme mekään aio jäädä tuleen makaamaan.

Ehkä esimerkiksi Lahdesta kannattaa hakea vinkkiä uuteen hakemukseen?

– Liigaseuroilla on hyvä yhteistyö keskenään. Kun ryhdymme uusintahakemuksen laatimiseen, niin varmasti käymme sekä heidän että muidenkin seurojen kanssa läpi mitä kaikkea on pohdittu. Sen jälkeen meidän on mietittävä, sopisivatko samat asiat meidänkin liiketoimintaan, Kurtén pohtii.

Sport ilmoitti huhtikuun alussa käynnistävänsä yt-neuvottelut. Kurtén kertoo seuran, kuten muunkin yritysmaailman, joutuvan tekemään laajoja toimenpiteitä jokaisella mahdollisilla saralla, jotta tulevaisuus turvattaisiin.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mikään akuutti kriisi päällä, mutta totta kai koko ajan täytyy tehdä töitä sen eteen, ettei sellaista synnykään.

Tarttuuko Sportin uusi avustushakemus räpylään? Kuvassa Niko Hovinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut