Turussa kevättä ilmassa – päästääkö HPK TPS:n auringonottoon? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Turussa kevättä ilmassa – päästääkö HPK TPS:n auringonottoon?

HPK:lla on mahdollisuus passittaa TPS tänään kesälomalle.

29.3.2019 15:08

Liigan kahdesta kesken olevasta puolivälieräsarjasta tänään lopullisen ratkaisunsa saa todennäköisimmin HPK:n ja TPS:n välinen taisto. HPK on suosikki jo vieraissakin.

Päivän kiinnostavin peli

TPS:n ja HPK:n viidennen kohtaamisen avainkysymys on se, kuinka pahasti Palloseuran selkäranka katkesi edellisen neljännen pelin lopussa tulleeseen HPK:n 2–1-voittomaaliin.

Pelillisesti HPK on joka ottelussa ollut TPS:ää edellä niin paljon, että oikeastaan vain henkisten voimasuhteiden muuttumisella TPS:n eduksi tämä sarja olisi vielä realistisesti ollut käännettävissä TPS:lle. Nyt kaikki paukut ladattiin neljännen pelin puolustustaisteluun – turhaan.

Hämeenlinnan pelin loppu viekin nyt aika lailla pohjan pois tuolta mahdolliselta TPS:n henkiseltä yliotteelta. TPS on nyt viime peleissä kokeillut kokoonpanoissaan jo oikeastaan kaikkea mahdollista; maalivahtia on vaihdettu, kenttäpelaajia hyllytetty ja ketjuja sekoitettu. Mikään ei tunnu auttavan; TPS:n pelin rakenne on sekaisin.

Hyvät yksilöt – Kaapo Kakko etunenässä – riittävät johonkin asti, mutta hyvin organisoitua HPK:ta vastaan voittoihin tarvittaisiin toimivaa joukkuepelaamista. Ja vieläpä useammalta kentälliseltä. En usko TPS:n pystyvän tähän tänäänkään.

Kaiken tämän jälkeen HPK:ta on pidettävä tässä viidennessä pelissä jo vieraissakin ottelun todennäköisempänä voittajana. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Paras pelivalinta TPS–HPK-otteluun on HPK:n suora 60 minuutin voitto kertoimella 2,48 (kohde 6862). Tämän tyyppisissä katkaisupeleissä taipunut osapuoli saattaa lopulta sitten romahtaa oikein kunnollakin.

Toisaalta, jos altavastaaja on jo venynyt jatkoajalle, se saattaa siitä saada uskoa/voimaa kääntää jopa koko ottelu edukseen. Tässä ei siis kannatakaan pelata niin sanotusti varman päälle ja maksaa "vakuutusta" siitä, etteikö HPK pystyisi voittamaan ottelua jo varsinaisella peliajalla.

Myös repsahduksen kannalta jopa HPK:n miinustasoitukset olisivat tässä mielenkiintoisia, mutta niihin Veikkaus on aivan oikein osannut skaalata tarpeeksi todennäköisyyttä mukaan, eivätkä tasoitusvetojen kertoimet suhteessa normaaliin 60 minuutin voittoon ole oikein kiinnostava.

Päivän pelit: 6862:2 HPK (kerroin 2,48).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 28/59, palautusprosentti 85

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: