Satakunnan Kansan e-urheiluturnauksen osallistuu 332 pelaajaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansan e-urheiluturnauksen osallistuu 332 pelaajaa – pelit alkavat tänään, pääpalkinto on tuhat euroa

Satakunnan Kansan ensimmäinen e-urheiluturnaus alkaa tänään, 5. maaliskuuta. Ilmoittautuminen päättyi samana päivänä kello 12. Turnauksessa kilpaillaan PlayStation 4:n NHL 20 -pelissä.

Porilaiset Jussi Laatu (vas.) ja Topi Kinnunen harjoittelivat Porin raviradalla, joka toimii SK Cupin loppukilpailun pelipaikkana.­

26.2.2020 22:29 | Päivitetty 5.3.2020 14:02

Pori

Kuka kirjoittaa nimensä historiaan ja voittaa kaikkien aikojen ensimmäisen SK Cupin?

Se selviää lauantaina 14. maaliskuuta, kun Satakunnan Kansan ensimmäinen e-urheiluturnaus huipentuu suorassa lähetyksessä, jossa 16 pelaajaa kilpailee paitsi kunniasta myös rahapalkinnoista PlayStation 4 -konsolin NHL 20 -pelissä.

Turnaus on avoin kaikille vähintään 12-vuotiaille pelaajille.

Ilmoittautuminen turnaukseen päättyi torstaina 5. maaliskuuta kello 12. Ilmoittautumisia tuli määräaikaan mennessä 332 henkilöltä. He kaikki ovat saaneet turnauskoodin tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse.

Turnaukseen rekisteröityminen tapahtuu Toornament-sivustolla klikkaamalla "Register to the tournament"-nappia ja sen jälkeen syöttämällä turnauskoodin sille varattuun kenttään. Rekisteröitymisen jälkeen voit odottaa rauhassa, että saat vastustajan. Tämän jälkeen seuraat vain turnauksen sivulta löytyviä ohjeita.

Voit halutessasi myös osallistua Porin yliopistokeskuksessa tehtävään pelitutkimukseen, jonka aiheena on NHL-pelien pelaaminen. Kyselyyn vastataan anonyymisti eikä siinä kerätä henkilötietoja. Löydät kyselyn tästä linkistä.

Mikä?

SK Cup on Satakunnan Kansan yhteistyössä Porin Ravien ja Porin raviradan e-urheilukerhon kanssa järjestämä e-urheiluturnaus, jossa kilpaillaan NHL 20 -videopelissä. Peliä pelataan PlayStation 4 -konsolilla.

Turnaukseen otetaan mukaan korkeintaan 500 osallistujaa. Turnaukseen ei ole pääsymaksua, tulosrajoja tai karsintaa, vaan mukaan pääsee 500 nopeinta ilmoittautujaa.

Turnauksen voittaja saa 1 000 euroa puhtaana käteen, toiseksi sijoittuva 500 euroa, kolmanneksi sijoittuva 300 euroa ja neljänneksi sijoittuva 200 euroa. Voittosummat maksetaan puhtaana käteen.

Turnauksen rakenne

Turnauksen alkukilpailut pelataan verkkopeleinä 5.–8. maaliskuuta. Alkukilpailua pyörittää ja ylläpitää Porin raviradan e-urheilukerho.

Alkukilpailu toimii tuplaeliminointisysteeminä siten, ettei yksi tappio vielä pudota pelaajaa turnauksesta. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan vähintään kaksi ja enintään kuusi ottelua.

Alkukilpailuottelut on pelattava 5.–8. maaliskuuta välisenä aikana. Pelaajan on varauduttava pelaamaan vähintään kaksi peliä päivässä. Jos pelaaja ei pelaa otteluitaan määräaikaan mennessä, hän häviää ottelunsa automaattisesti.

Loppukilpailu pelataan paikan päällä Porin raviradalla lauantaina 14. maaliskuuta. Loppukilpailuun pääsee 16 parasta pelaajaa, ja se näytetään suorana, selostettuna lähetyksenä Satakunnan Kansan verkossa.

Loppukilpailua voi tulla myös seuraamaan Porin raviradalle, jossa katsojat voivat kannustaa suosikkejaan voittoon. Pelejä pelataan osittain samanaikaisesti, joten jokainen loppukilpailun peli ei näy kokonaisuudessaan suorassa lähetyksessä.

Parhaat pelaajat ratkaistaan ensin voittojen määrän ja tasatilanteessa maalieron perusteella.

Loppukilpailu alkaa neljännesvälierillä ja jatkuu puolivälierillä, välierillä, pronssiottelulla ja kultaottelulla, joista muut paitsi kultaottelu pelataan kerrasta poikki. Kultaottelun pelimuoto on paras kolmesta.

Ohjeet ja Säännöt

Pelit pelataan yksinpeleinä. Erän kesto on neljä minuuttia. Vaikeustaso on tähtipelaaja. Tappelut ja rangaistukset ovat päällä, mutta loukkaantumiset eivät. Maalivahteja ohjataan rangaistuslaukauksissa ja voittolaukauskilpailuissa itse.

Jos ottelu päättyy tasapeliin, peli jatkuu jatkoajalla kolme kolmea vastaan. Jatkoajan jälkeen tulee tarvittaessa voittolaukauskilpailu. Ainoa poikkeus on loppuottelusarja, jonka jatkoajat jatkuvat ensimmäiseen maaliin saakka.

Pelit pelataan NHL-liigan joukkueilla, ja pelaajat saavat valita joukkueet vapaasti (poislukien All-Star-joukkueet, joilla ei saa pelata). Pelaajat voivat myös valita saman joukkueen pelatessaan vastakkain.

Tarkemmat lisäohjeet löydät pelijärjestelmästä sen jälkeen, kun olet päässyt turnaukseen mukaan.

Pelijärjestelmänä käytetään Toornament-sivustoa.

Ilmoittautuminen

Osallistujan on ensin lunastettava ilmainen tuote Porin Ravien verkkokaupasta. Tämä tuote on koodi, jolla osallistuja pääsee kirjautumaan turnaukseen Toornament-pelijärjestelmässä.

Jotta turnaukseen voi ilmoittautua, osallistujan on ensin rekisteröidyttävä Toornament-pelijärjestelmään ja syötettävä sen jälkeen Porin Ravien verkkokaupasta lunastamansa koodi sivustolle.

Tämän jälkeen jokainen ilmoittautuja saa tiedon siitä, onko hänet hyväksytty SK Cupin pelaajaksi. Kuten todettua, vain 500 nopeinta ilmoittautujaa mahtuu mukaan.

Ilmoittautuminen päättyy torstaina 5. maaliskuuta kello 12.00. Sen jälkeen aloitetaan SK Cupin alkukilpailu huolimatta siitä, kuinka monta pelaajaa turnaukseen on ilmoittautunut.

Jokaisen ilmoittautujan on varauduttava vahvistamaan henkilöllisyytensä loppukilpailussa.

Ilmoittautumislomake vaatii puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, jotta turnauksen ylläpitäjät saavat pelaajat tarvittaessa kiinni. Pelaajia saatetaan myös haastatella Satakunnan Kansaan.

This tournament is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors. Electronic Arts tai sen lisenssinantajat eivät sponsoroi tai ole sidoksissa tähän turnaukseen.

Korjattu kello 10.50 voittosummia: toiseksi sijoittuva saa 500 euroa, kolmanneksi sijoittuva 300 euroa ja neljänneksi sijoittuva 200 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?