Narukerän voittoputki jatkui Torniossa, vaikka kokoonpanosta puuttui pelaajia – alkukaudella säväyttänyt Eero Paavola loukkaantui ja joutuu jättämään nuorten MM-kisat väliin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Narukerän voittoputki jatkui Torniossa, vaikka kokoonpanosta puuttui pelaajia – alkukaudella säväyttänyt Eero Paavola loukkaantui ja joutuu jättämään nuorten MM-kisat väliin

Narukerän Jaakko Hyvönen iski Torniossa maalin ja syötti kaksi. Hyvönen on tehnyt viidessä ottelussa tehot 12+5 ja johtaa sarjan maalipörssiä jaetulla kärkisijalla.

14.12.2019 19:03

Narukerä jatkoi jykevää voittoputkeaan lauantaina, kun joukkue matkusti Lappiin kohtaamaan sarjataulukon pohjamudissa olevan LRK Tornion.

Tiukka ottelu piti yleisön jännityksessä loppuminuuteille saakka, sillä torniolaiset pystyivät tasoittamaan pelin 4–4:ään vielä 84. minuutilla.

Porilaisten voittomaali syntyi kuitenkin jo kaksi minuuttia myöhemmin.

Viimeinen niitti nähtiin 95. minuutilla, kun LRK Tornio joutui rikkomaan niin, että Tomi Mustonen sai rangaistuslaukauksen ja viimeisteli Narukerän voiton lukemin 7–4.

Narukerä on voittanut kaikki ottelunsa tällä kaudella. Tornion-matkan myötä voittoputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi.

– Kauden tavoitteemme oli, että lähdemme voittamaan jokaisen pelin. Olemme pysyneet siinä tavoitteessa, Narukerän päävalmentaja Jani Raukko sanoo.

Vaaraton tilanne koitui kohtaloksi

Narukerän maaliero on reilusti plussan puolella. Joukkue on tehnyt viidessä ottelussaan 36 maalia, ja omissa on soinut vain 15 kertaa. Parhaiten maalinteossa on onnistunut Jaakko Hyvönen, joka on koko sarjan maalipörssin jaetulla kärkisijalla Veiterän Tuukka Loikkasen kanssa.

Hyvönen osui myös Torniossa ja syötti sen lisäksi kaksi maalia. Narukerän muista pelaajista Joona Rajala ja Toni Mustonen iskivät kaksi maalia, Esa Oksanen ja Rinat Shamsutov yhden.

Lajin konkari ja kolminkertainen maailmanmestari Shamsutov, 46, sai lisäksi kaksi syöttöpistettä. Syöttöpisteistään tunnetaan myös Narukerä-pelaaja Eero Paavola, joka sai kutsun nuorten MM-kisoihin mutta jolle kävi huonosti viikko sitten.

– Eero kaatui viime sunnuntaina A-nuorten pelireissussa ihan vaarattomassa tilanteessa kätensä päälle ja loukkasi olkapäänsä, päävalmentaja Raukko kertoo.

”Pitää pysyä nöyränä”

Vaikka tilanne oli vaaraton, saattaa olla, että hienosti kautensa aloittaneen Paavolan pelit on tältä kaudelta pelattu. MM-kisoista Paavola jää varmuudella pois, koska ne pelataan jo seuraavana viikonloppuna.

– Saamme lopullisen diagnoosin Eeron pelikunnosta maanantaina, mutta kyllä hän vähintään kuutisen viikkoa on sivussa Narukerän kokoonpanosta.

Narukerän kokoonpanosta puuttuivat Torniossa myös Niko-Valtteri Koivula, Heikki Koivisto ja Atte Perkaus.

Koivisto kärsii Paavolan tavoin olkapäävammasta ja on menossa leikkaukseen, ja Perkauksen jalka on murtunut.

Koivulalle puolestaan nousi sen verran korkea kuume Tornion-matkan aikana, että hän jätti pelin väliin.

– Nämä ovat tosi harmillisia tilanteita. Olemme siksi peluuttaneet nuoria pelaajia, että voimme tarvittaessa nostaa varamiehiä tilalle, Raukko sanoo.

Torniossa Eero Paavolan paikan otti Lauri Sirén, 17.

– Lauri täytti Eeron paikan ihan miehekkäästi, Raukko kehuu.

Huomenna Narukerä kohtaa oululaisjoukkue OLS:n, jonka alkukausi on ollut porilaisten vastakohta: viiden ottelun tappioputki.

– Siitä lähdemme, että molemmat putket jatkuisivat sen pelin jälkeen, Raukko sanoo.

Päävalmentaja pyrkii silti pitämään joukkueen pään kylmänä.

– Pitää pysyä nöyränä.

Näin peli eteni

0–1 Tomi Mustonen (13.17)

1–1 Pekka Hiltunen (36.08)

2–1 Pekka Hiltunen (37.57)

2–2 Rinat Shamsutov (47.58)

2–3 Esa Oksanen (53.26)

3–3 Igor Zolotarev (62.09)

3–4 Joona Rajala (82.51)

4–4 Pekka Niska (84.03)

4–5 Joona Rajala (86.35)

4–6 Jaakko Hyvönen (91.18)

4–7 RL Tomi Mustonen (95.01)

Yleisömäärä: 108

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: