MuSan instat-arvosanat Hakaa vastaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

InStat Index paljastaa: Jussi Välilä oli MuSan ykkösmies Hakaa vastaan

Puolustuspään tukijalat Jussi Välilä ja Antti-Pekka Pihlainen ovat MuSan kapteenistossa alkavalla kaudella. Arkistokuvassa keskellä FC Hakan Salomo Ojala.

8.7.2019 11:08

Keskuspuolustaja Jussi Välilä oli Musan Salaman paras pelaaja InStat Index-arvosanojen perusteella lauantaina jalkapallon Ykkösen pelissä FC Hakaa vastaan.

MuSa hävisi Hakalle tylysti kotikentällään 1–5, mutta Välilä sai arvosanansa Matias Sallilan ohella ainoina kotijoukkueen pelaajina yli kahdensadan. Välilän lukema oli 207, Sallilan 204.

MuSa–FC Haka

MuSan pelaajien Instat Index-arviot:

Avauskokoonpano: Tomi Mikkelsson (mv) 187, Joonas Lakkamäki 187, Jussi Välilä 207, Antti-Pekka Pihlainen 175, Samuli Virtanen 198, Verneri Salminen 179, Juuso Rantala 190, Matias Sallila 204, Ville Vihlman 169, Taiki Kagayama 194, Joni Lämsä 195.

Vaihdosta: Sami Rantala 160, Aleksi Leppänen 173, Arttu Virtanen 177.

Jussi Välilä väänsi jälleen vahvasti MuSan alakerrassa rökäletappiosta huolimatta.

Satakunnan Kansa julkaisee MuSan käyttöön ottaman tilastoarvion jokaisesta pelistä.

– InStat Index-arvio on objektiivinen arvosana pelaajasta. Arvioon otetaan huomioon monia asioita, kuten pelipaikka ja pelipaikan keskeiset tehtävä, vastustajan taso ja sarja jossa pelataan. Näiden pohjalta laskemme arvion, jonka ansiosta joukkueet ja katsojat voivat saada paremman kuvan pelaajan suorituksista, InStatin Nikolas Shitov avaa.

Vaikka laskukaava on hiottu tarkaksi, on siinä silti joitain puutteita.

– Jos joukkueessa on kaksi hyökkääjää, joista toinen osallistuu enemmän joukkuepelaamiseen ja puolustamiseen kuin toinen, saa hän todennäköisesti huonomman arvion kuin hyökkäämiseen keskittynyt pelaaja. Arviomme perustuu siihen, mitä kyseisen pelipaikan pelaajalta halutaan. Välillä joukkue vaatii pelaajalta eri asioita kuin me.

– Arviosta saa parhaan hyödyn, jos seuraa yhden tietyn pelaajan suorittamista esimerkiksi kymmenen ottelun ajan. Koska pelipaikka ja rooli pysyy yleisesti samana, arvio pysyy relevanttina.

Monimutkaisten laskukaavojen ja algoritmien jälkeen InStat Index-arvio on todella yksinkertainen. Mitä suuremman luvun saat arvioksi, sen paremmin olet suoriutunut. Arvio on usein lukujen 100–400 välissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos