Uudet managerit saaneet Napolin ja Barcelonan pelit rullaamaan – ottelun ratkaisija löytynee jälleen tutusta osoitteesta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Uudet managerit saaneet Napolin ja Barcelonan pelit rullaamaan – ottelun ratkaisija löytynee jälleen tutusta osoitteesta

Gennaro Gattuso komentaa Napolia ja on saanut parannettua joukkueen puolustuspelaamista.

25.2.2020 14:47

Tiistain pelipoiminta on Mestarien liigan Napoli–Barcelona.

Päivän kiinnostavin peli

Napolia ja Barcelonaa yhdistää se, että molemmat joukkueet ajautuivat vuodenvaihteen molemmin puoli tilanteisiin, että niiden oli ”pakko” vaihtaa manageria.

Napolin kriisi eskaloitui joulukuun puolessa välissä, kun Carlo Ancelotti vaihtui Gennaro Gattusoon. Barcelonassa paniikkinappulaan painettiin tammikuun toisella viikolla, kun Quique Setien korvasi Ernesto Valverden.

Kummankin joukkueen peli onkin parantunut uudessa komennossa selvästi alkukaudesta. Myös se, että parannus on näkynyt eniten puolustuspelin tiivistymisissä on yhteistä.

Napolin saldo kaikki kilpailut huomioiden Gattuson alaisuudessa on 8–0–4 ja Barcelonan vastaava Setienin alla 7–0–2. Kummallakin on alla kolmen ottelun voittoputki, joten molemmat pääsevät tähän otteluun pelillisesti hyvässä jamassa ja itseluottamuksiltaan vahvoina.

Perustasoiltaan joukkueet ovat tällä haavaa yllättävänkin tasavahvoja.

Se eron tekevä seikka on Barcelonan kaikki kaikessa: Lionel Messi. Messi on vielä 32-vuotiaanakin käytännössä planeetan paras pelaaja ja pystyy helpolla omalla panoksellaan ratkaisemaan näitä pelejä.

Kenraaliharjoituksessa La Ligassa Eibaria vastaan Messi verrytteli neljä maalia. Napolista tutkaan kannattaa ottaa niin ikään 32-vuotias hyökkääjä Dries Mertens. Mertens on tällä kaudella onnistunut Mestarien liigassa maalinteossa jo viisi kertaa.

Kokoonpano-osaston merkittävimmät huomiot ovat ne, että Napolilta puuttunee yhä käytännössä joukkueen tärkein puolustaja Kalidou Koulibaly sekä hyökkäyksestä Arkadiusz Milik ja Barcelonalta tuttuun tapaan hyökkäysosastolta sekä Ousmane Dembele että Luis Suarez. Lisäksi Jordi Alban puuttumisesta kuuluu laskea hieman miinusta Barcelonalla. Ottelu ratkaisupointti on kuitenkin se, kuinka hyvin Napolin puolustus pystyy pitämään Messin kurissa.

Voimasuhteiltaan en pidä Barcelonaa tässä aivan niin suurena suosikkina kuin Veikkaus laskee.

Ottelu alkaa kello 22.00.

Päivän paras vetovihje

Maalimäärällisesti pidän ottelua sen verran Veikkauksen näkemyksiä vähämaalisemman luonteisena, että ottelun paras pelivalinta on ehdottomasti kohteen 611 alle 2,5 maalia kertoimella 1,93. Tarjous on muuhun markkinaankin nähden aivan kilpailukykyinen.

Kohteen 675 "ei maalia" kertoimesta 16,00 kannattaa huomioida, että se on ruokottomasti suurempi kuin mikään toinen välittäjä maksaa 0–0-tuloksesta.

Markkinoiden keskiarvokerroin nollukoille on vain noin 11,00.

Rohkeimmille ei olekaan lainkaan huono veto laittaa lantti pari maalittomuuden puolesta likoon.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 19/24/149 prosenttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: