Koronavirus iski F1:iin – Ferrari ja McLaren reagoivat - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronavirus iski formuloihin – Ferrari ja McLaren ryhtyivät toimenpiteisiin

Taudin leviäminen huolettaa myös formulaväkeä.

Koronavirus jyllää Italiassa. Ferrari on reagoinut tilanteeseen.

25.2.2020 11:18

Koronaviruksen eurooppalaiseksi keskuspaikaksi muodostuneen Italian sisäinen tilanne heijastuu myös Ferrarin toimintaan.

Tautiin on vahvistettu kuolleen Italiassa seitsemän ihmistä tiistaihin mennessä. Vahvistettuja tartunnan saaneita on satoja, mutta määrän pelätään nousevan rajusti lähipäivinä. Karanteenissa on yli 50 000 ihmistä.

Maan suurin urheilulehti La Gazzetta dello Sport kertoo Ferrarin tehneen toimenpiteitä, joilla henkilökunnan altistumisriskiä taudille pyritään minimoimaan. Maranellossa sijaitsevassa tallin päämajassa oleva Ferrari-museo on suljettu, kuten myös turistikierrokset tallin tehdastiloissa. Myös liikematkat, joissa osapuolet tapaavat henkilökohtaisesti, on pistetty lähes täysin jäihin.

Lisäksi lehden mukaan Ferrari välttää kuljettamasta kisapaikoille ylimääräistä tallin henkilökuntaa. Näin potentiaalisia taudinsaajia on vähemmän.

McLaren pisti porttikiellon

Myös muut tallit ovat pyrkineet ehkäisemään taudin leviämistä. Guardian kertoo McLarenin kieltäneen ketään henkilöä, joka on vieraillut Kiinassa 14 päivän aikana, astumasta varikkotiloihinsa talvitesteissä.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti kaksi viikkoa sitten peruvansa Kiinan GP:n. Aiemmin saman kohtalon koki myös sähköformuloiden eGP. Kiinassa on peruttu lukuisia urheilutapahtumia myös muissa lajeissa.

Kiinan lisäksi myös naapurimaat ovat joutuneet miettimään urheilutapahtumiensa tulevaisuutta. Huhtikuuksi merkatun Vietnamin GP:n kohtalo riippuu koronaviruksen leviämisestä.

Huolta on aiheuttanut myös Tokion kesäolympialaisten kohtalo. Kisat käydään heinä–elokuussa.

McLaren kiristi jo ennestään tiukkoja turvatoimiaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: