Liverpoolilla uskomaton tilasto – ollut Valioliigassa yli tuhat päivää lyömätön Anfieldillaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Liverpoolilla uskomaton tilasto – ollut Valioliigassa yli tuhat päivää lyömätön Anfieldillaan

Liverpoolin Roberto Firmino on ollut kovassa vireessä taas viime aikoina.

19.1.2020 7:00

Sunnuntain jalkapallon Valioliigan huippuottelu käydään Anfiedilla, kun Manchester United yrittää katkaista Liverpoolin kotivoittojen putken.

Päivän kiinnostavin peli

Liverpoolilla on sunnuntain Manchester United -otteluun lähdettäessä hämmentävät tilastot viime aikojen, ja vähän pitemmänkin ajan kotiotteluistaan Valioliigassa. Joukkue on omalla Anfieldillaan ollut nyt lyömätön 1001 päivän ajan!

Viimeksi Liverpool hävisi kotonaan 23. huhtikuuta 2017 Crystal Palacelle 1–2. Tuon jälkeen se on pelannut seuraavat 52 ottelua saldolla 41–11–0. Edellisten 30 pelin saldo on 28–2–0 ja puhdas voittoputki nyt 18 ottelun mittainen. Edellinen tasapelikin on jo vuoden takaa (30.1. Leicesteriä vastaan 1–1).

Tilastollisesti Manchester Unitedilla on siis melkoinen vuori sunnuntaina kiivettävänään.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Old Traffordilla United pystyi laittamaan hyvin kampoihin Liverpoolille pelin päätyttyä 1–1. Tuo onkin Poolin kauden ainoa pistemenetys koko kauden saldon ollessa 20–1–0 maalit 50–14. Tuossa ottelussa loppulukemat vastasivat hyvin myös pelitapahtumia, sillä maaliodottamat jakautuivat pelissä 0,9–1,1.

Kaiken muun lisäksi nyt myös kokoonpanotekijät puoltavat Liverpoolia, sillä jo entuudestaan Unitedilta puuttuneiden tärkeiden Paul Pogban ja Scott McTominayn lisäksi viime aikojen tehopelaaja Marcus Rashford loukkasi itseään keskiviikon cup-pelissä.

Rashfordin pelaaminen sunnuntaina on epävarmaa. Liverpoolilta puuttuvat varmuudella James Milner ja Naby Keita, mutta ovat korvattavissa. 50/50 statuksella ovat lisäksi pitkäaikaispotilaat Joel Matip, Dejan Lovren ja Fabinho, mutta ilman näitä Pool on pärjännyt jo pitkään.

Vedonlyönnillisesti ei kannata alkaa pullikoida Liverpoolin selvää suosikkiasemaa vastaan. Veikkauksen 1,40 (kohde 7335) Liverpoolin suorasta voitosta on itse asiassa aivan markkinan kärkeä ja sellaisena kohteen paras pelivalinta pienuudestaan huolimatta. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Sunnuntain paras pitkävetohaku löytyy La Ligan ottelusta Betis–Real Sociedad. Arvioni sille, että molemmat joukkueet tekevät ottelussa vähintään yhden maalin, on 67 prosenttia. Kohteessa 2874 tästä maksetaan kerroin 1,50, joka on sinänsä niukasta jopa pelikelpoinen tapaus.

On kuitenkin hieman kyseenalaista, kuinka paljon aika pieneen kertoimeen kannattaa niukkana ylikertoimena panostaa. Itse jätän tämän tällä kertaa vain vihjepoiminnan tasolle.

Betis ja Real Sociedad kuuluvat ehdottomasti La Ligan runsasmaalisimpiin joukkueisiin. 2,5 maalin linjalla mitattuna Betis on sarjan kolmanneksi runsasmaalisin (over-prosentti 68 prosenttia) ja Real Sociedadkin viidenneksi runsasmaalisin (over-prosentti 63 prosenttia).

Lukemat vastaavat erittäin hyvin niiden pelitapoja. Molemmat pelaavat rohkeaa ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa.

Betisin kotipelien saldo "molemmat joukkueet tekevät maalin" osalta on toistaiseksi täydellinen 100 prosenttia. Sen kaikissa kymmenessä kotiottelussa molemmat joukkueet ovat onnistuneet maalinteossa. Real Sociedadin vastaava vierasrekordi on 6/10. Ottelu alkaa kello 15.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 8/8/190%.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: