Liverpoolille tänään kauden avaustappio Valioliigassa? ”Psykologiset tekijät puoltavat vahvasti Wolverhamptonia” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Liverpoolille tänään kauden avaustappio Valioliigassa? ”Psykologiset tekijät puoltavat vahvasti Wolverhamptonia”

Sadio Mane pelaa Jürgen Kloppin katseen alla tänään Wolverhamptonissa.

23.1.2020 12:43 | Päivitetty 23.1.2020 12:44

Torstain mielenkiintoisin ottelu on Valioliigan Wolverhampton–Liverpool. Tänään Liverpoolia voi odottaa kauden avaustappio.

Päivän kiinnostavin peli

Liverpool on porskuttanut Valioliigassa viime aikoina voitosta voittoon. Joukkueella on alla 13 pelin voittoputki. Koko kaudella se ei ole hävinnyt toistaiseksi ainuttakaan ottelua (saldo 21–1–0 maalit 52–14).

Pelillisesti se on tällä hetkellä sarjaan juuri noin ylivoimainen kuin sen tuloksetkin osoittavat. Silti, juuri tänään vieraissa Wolvesia vastaan Liverpool saattaa joutua ennakoitua kovemmalle – psykologisista syistä johtuen.

Liverpool voitti sunnuntaina North-West Derbyssä Manchester Unitedin 2–0 Mohamed Salahin tehtyä toisen maalin pelin neljännellä lisäaikaminuutilla. Tuolla voitolla Liverpool viimeistään karkasi sarjassa mestaruuden kannalta muilta tavoittamattomiin (eroa 13 pistettä seuraavana olevaan Manchester Cityyn ja kaksi peliä vähemmän pelattuna).

Tuuletuksista näki, että kyseessä oli muutakin kuin pelkkä derby-voitto Unitedista. Uskon Liverpoolin pelaajien jo ainakin alitajuisesti juhlineen tuon pelin lopussa Valioliigan voittoa.

Vaikka Jürgen Klopp on mentaalisesti hyvä valmentaja, näen tänään Liverpoolilla pienen riskin hieman löysemmin ottamiseen.

Wolves on niin hyvä ja nälkäinen joukkue, että aika pienikin Liverpoolin asenteen puutos voi äkkiä näkyä tulostaululla. Wolves itse on motivoitunut taistelussaan yhä jopa suorasta Mestarien liigan ensi kauden paikasta. Lisäksi se on pelannut jatkuvasti hyvin näitä itseään parempia joukkueita vastaan.

Kauden aikaisempi keskinäinen kohtaaminenkin Liverpoolissa oli Wolvesin silloisesta otteluruuhkasta huolimatta hyvin tasainen pelin päätyttyä Liverpoolille vain 1–0 (maaliodottamat 1,4–0,5). Nyt kotonaan Wolvesilla on näistä lähtökohdista yleistä uskomusta paremmat mahdollisuudet venyä jonkin sortin yllätykseen.

Kokoonpanojen osalta joukkueet pääsevät peliin jokseenkin parhailla miehistöillään. Vain Wolvesin puolustaja Willy Bolysta voi halutessaan tehdä äärimmäisen niukan vähennyksen. Itse en anna sillekään nyt painoa. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti Veikkauksen kertoimet eivät tässä Wolvesin osalta edusta markkinan kärkeä. Vaikka suoran voiton 5,10 (kohde 4767) matemaattisesti hieman parempi onkin, kannattanee tässä jännitysvetoihin silti valita mieluummin tasoituksellista Wolvesia kohteesta 4770 kertoimella 2,13.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 9/10/176%.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos