Satakunnan Kansa seuraa: Jesse Urholin kohtaa uransa pahimman haasteen – Näin kommentoi ottelusuunnittelija Jukka Paananen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansa seuraa: Jesse Urholin kohtaa uransa pahimman haasteen – Näin kommentoi ottelusuunnittelija Jukka Paananen

Satakunnan Kansa seuraa satakuntalaisten vapaaottelijoiden otteita paikan päällä Helsingissä lauantaina.

Porilaisen vapaaottelija Jesse Urholinin, 30, voittoputki on koetuksella.

14.2.2020 18:20

Satakuntalaiset vapaaottelijat Jesse Urholin ja Toni Lampinen astuvat lauantaina häkkiin ja joutuvat kovan paikan eteen Cage-organisaation otteluillassa Helsingin kulttuuritalolla.

Cagen ottelusuunnittelija Jukka Paananen kertoo, että porilaisen Urholinin menestyminen vapaaotteluhäkissä herättää paljon mielenkiintoa myös lukkopainia ja brasilialaista jujutsua kohtaan.

Urholin, lukkopainin kaksinkertainen Euroopan mestari ja brasilialaisen jujutsun EM-mitalisti, on voittanut kaikki viisi ammattilaisotteluaan vapaaottelijana.

Seuraavaksi hän kohtaa amerikkalaisen Dante Schiron, joka on hävinnyt vain kerran – silloinkin tuomariston päätöksellä.

Kallis ottelu Suomessa

Ottelusuunnittelija Paananen toimii myös Urholinin managerina ja halusi etsiä porilaiselle nimenomaan sellaisen vastustajan, joka on taitava painija.

Paananen on suunnitellut vapaaottelutapahtumien otteluita jo yli kymmenen vuotta ja kerännyt samalla laajan verkoston, josta poimia ottelijoita Suomeen.

– Samalta amerikkalaismanagerilta on ollut jo yksi ottelija Suomessa, joten olen osannut pitää Schiroa silmällä. Hän lyö vaarallisesti, Paananen selittää.

Urholinille kyseessä on melko lailla ainutlaatuinen tilaisuus, sillä amerikkalaisottelijoita ei Suomessa kovin usein nähdä.

– Ottelu on kallis järjestää, kun kaveri lennätetään Suomeen.

Urholin kertoi Satakunnan Kansan haastattelussa (7.1.2020) tähtäävänsä amerikkalaisorganisaatio UFC:hen. Ottelusuunnittelija Paananen uskoo, ettei porilaisen tavoite ole mahdoton.

– Jessen painoluokassa eli välisarjassa on enemmän tilaa kuin pienemmissä painoluokissa.

Sellaisessa ottelee raumalainen Toni Lampinen.

”Joo, käy”

Myös Lampinen havittelee mahdollisuutta kamppailla UFC:ssä.

Raumalainen ottelee kevytsarjassa ja on hävinnyt Cagessa vain kerran – viime syyskuussa.

Nyt Lampinen yrittää palata voittojen tielle. Raumalaisen vastustaja on espanjalainen Sebastian Santana.

– Tonihan ottelee ketä vastaan tahansa. Kun kysyn, että käykö tämä vastustaja, niin Toni sanoo aina, että "joo, käy", Paananen avaa.

Paanasen mukaan Lampinen itse halusi kovan vastustajan ja sai siksi Santanan, joka on vauhdikas pystyottelija ja hävinnyt vapaaottelijana vain kerran.

– Lähdimme nyt sitten kiristämään ruuvia, kuten Jessenkin kanssa, Paananen kertoo.

Satakunnan Kansa on paikan päällä Helsingissä seuraamassa Jesse Urholinin ja Toni Lampisen otteluita. Voit seurata tuloksia reaaliajassa SK:n verkossa lauantaina kello 18 alkaen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: