FK Gorodejan voittoputki osittain silmänlumetta - Urheilu - Satakunnan Kansa

FK Gorodejan voittoputki osittain silmänlumetta – palauttaako Energetik-BGU pikkukaupungin joukkueen maanpinnalle?

16.4.2020 11:39

Torstain pelivalinta tulee Valko-Venäjän jalkapalloliigasta.

Päivän kiinnostavin peli

Valko-Venäjän liigan illan mielenkiintoisimmassa (Energetik-BGU–FK Gorodeja) ottelussa kohtaavat kaksi hyvävireistä joukkuetta. Kotijoukkue Energetik-BGU on jokseenkin ansaitusti sarjan kärjessä.

Joukkue ei periaatteessa ole aivan sarjan vahvimpia, mutta on palannut kauden ensimmäiset pelit niin hyvin, että taulukon kakkossija ei tässä vaiheessa ole vääryys. Viimeksi Energetik hävisi kärkikamppailussa Zhodinolle vieraissa 0–2, mutta tuollekaan ei liikaa kannata antaa painoa, sillä itse ottelussa Energetik oli vähintään tasaveroinen osapuoli, ellei jopa se parempi joukkue. Pidän Energetikiä edelleen huippuvireisenä.

Energetikin tämän illan vastustaja FK Gorodeja on jalkapalloromantikon unelmajoukkue. Se tulee reilun 4000 asukkaan Haradzeyasta ja sen stadionille mahtuu 1600 katsojaa. Joukkuettakaan ei voi pitää minään suurena, vaikka se esimerkiksi viime kaudella venyi hienosti sarjassa seitsemännelle sijalle. Tuo on myös joukkueen 2016 alkaneen pääsarjauran paras sijoitus.

Tämän kauden FK Gorodeja aloitti tappioilla Vitebskiä ja Soligorskia vastaan tekemättä noissa kahdessa pelissä maaliakaan. Nyt FK Gorodejalla on kuitenkin alla kahden ottelun voittoputki.

Näen voittojen taustalla muutakin kuin FK Gorodejan oman hyvyyden. Vastustajat ovat olleet sarjan häntäpään joukkueet Belshina ja Dinamo Minsk. Nyt vastassa oleva Energetik on eri tason vastus. Pidän Energetik-BGU:ta ottelussa selvänä noin 60 prosentin suosikkina. Ottelu alkaa kello 17.30.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti Energetik-BGU–FK Gorodeja -otteluun maistuu parhaiten kotivoitto (kohde 7032, kerroin 1,70). Vaikka FK Gorodejalla on kaksi voittoa alla, kannattaa huomioida, että ne ovat tulleet heikoista Belshinasta ja Dinamo Minskistä.

Lasken Veikkausta enemmän painoa kotiedulle. Energetik on kauden kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan ollut todella hyvä. Kansainvälisillä vetomarkkinoilla Energetik-BGU:n kerroin on päivän mittaan ollut hienoisessa laskusuunnassa. Tästäkin saa pientä tukea ajatukselle siitä, että kotivoiton kertoimessa voisi nyt olla hitusen hyvää vedonlyöjälle.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 20/31/122%

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos