FC Jazz värväsi takalinjoilleen urheilutoimittajan - Urheilu - Satakunnan Kansa

FC Jazz värväsi takalinjoilleen urheilutoimittajan: ”Mikään Maradona Poriin ei valitettavasti tule”

Kovaluinen toppari Eetu Setänen siirtyy Raumalta Poriin.

Eetu Setänen (vasemmalla) ei kaihda koviakaan otteita. Arkistokuva ottelusta FC Jazzia vastaan.­

13.11.2019 18:01

FC Jazz on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 28-vuotiaan topparin Eetu Setäsen kanssa. Euralainen siirtyy Jazziin Rauman Pallo-Iiroista, jota hän ehti edustaa vuodesta 2006 lähtien.

Tulevaan kauteen valmistaumisen tiistaina aloittaneen FC Jazzin päävalmentaja Seth Ablade määritteli kauden päätteeksi, että puolustusosastoon ja sen ”torniosastoon” on saatava laajuutta.

– Haluan, että joukkueeni taistelee hyvistä sijoituksista. Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen, että löysimme ensimmäisen puolustuksen tärkeän palan jo näin nopeasti, kun Eetu liittyi ryhmään. Saamme Eetusta joukkueeseen kokemusta, mutta myös hivenen lisää kovuutta pelikentälle. On myös tärkeää, että pelipaikoille muodostuu kilpailua, Ablade kertoo seuran tiedotteessa.

FC Jazz saa alakertaansa kosolti kokemusta Kakkosen tasolta, sillä Setänen on pelannut sarjaa yhteensä kymmenen kautta Iirojen ja kaudella 2014 AC Kajaanin paidassa. Iiroissa vyölle on kertynyt lisäksi pelejä Kolmosesta sekä aikanaan A-ja B-nuorten SM-sarjoista.

Setäsellä on maajoukkuetaustaa alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta. Hän on Rauman Lukon liigajoukkueen maalivahdin Oskari Setäsen veli.

– Mikään Maradona Poriin ei valitettavasti tule, mutta onhan tässä vuosien varrella ehtinyt nähdä ja kokea jalkapallosta yhtä ja toista. Kaiken sen karttuneen kokemuksen ja osaamisen valjastan nyt FC Jazzin maalin varjeluun, Setänen muotoilee.

Sanomalehti Länsi-Suomen urheilutoimittajana työskentelevä Setänen oli viime kaudella Kakkosen B-lohkossa seitsemänneksi sijoittuneen Pallo-Iirojen luottopelaajia.

FC Jazz saa puolustuslinjaansa vahvan pääpelaajan, katkojan ja kamppailijan, jolla seura odottaa olevan annettavaa myös pukukopin puolella.

– Olen pelannut Raumalla puolet tähänastisesta elämästäni. Koin, että nyt oli aika uudelle haasteelle ja uudelle ympäristölle. Kun FC Jazz esitteli suunnitelmansa joukkueesta, tavoitteistaan ja omasta roolistani, homma oli sillä yhdellä puhelinsoitolla paketissa. Tulen Jazziin nöyrin mielin oppimaan uutta, kilpailemaan pelipaikasta ja voittamaan jalkapallopelejä, Setänen sanoo.

FC Jazzilla on Eetu Setäsen sopimuksen jälkeen kasassa yhteensä 19 pelaajasopimusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?