Krampeista kärsinyt Krista Pärmäkoski romahti maalissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Krista Pärmäkosken yllättävän romahduksen syy selvisi: ”Ei vain juoma imeytynyt”

Krampit hyydyttivät Krista Pärmäkosken. Arkistokuva.

20.2.2020 15:51

Krista Pärmäkoski aloitti vahvasti Meråkerin 34 kilometrin yhteislähtökisan, mutta 20 kilometrin kohdalla alkoivat vaikeudet. Nainen hyytyi seitsemänneltä sijalta 17:nneksi.

Maalissa Pärmäkoski romahti totaalisesti. Aftonbladetin mukaan hänet piti kantaa Suomen joukkueen teltalle, mikä sai ympärillä olleet kilpasiskot huolestuneeksi.

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto avasi Pärmäkosken tilannetta Iltalehdelle.

– Se oli lihaskramppi. 20 kilometrin kohdalla ne alkoivat ja jatkuivat aina maaliin asti. Ei siinä mitään muuta ihmeellistä. Ei vain juoma imeytynyt, Haavisto kertoi kisan jälkeen.

Suomen valmennustiimiin kuuluvan Ilkka Jarvan mukaan Pärmäkoski kompuroi myös oman juomavyönsä kanssa, kun hän oli heittämässä sitä pois.

– Hän menetti siinä kontaktinsa siihen ryhmään, missä oli, Jarva totesi liiton ääninauhalla.

Vajaat kaksi tuntia kisan päättymisen jälkeen Pärmäkoski voi Haaviston mukaan jo ”ihan hyvin”.

– Hän sai tuossa jo syötyä ja juotua ja pystyi jo kävelemäänkin.

Vastaavanlaiset krampit eivät ole mitenkään harvinaisia.

– Jokaiselle kestävyysurheilijalle tulee varmasti uran aikana tällaisia kramppeja. Harjoituksissa tai kilpailuissa. Ei tämä mitenkään tavatonta ollut, Haavisto kertoi.

Huomenna Ski Tourilla on välipäivä. Touhu jatkuu lauantaina sprinttikisalla. Haavisto uskoo, että Pärmäkoski on silloin normaalisti mukana.

– Jos ei mitään ihmeellistä tapahdu, niin suunnitelmana on, että lauantaina kilpaillaan taas. Yritetään nyt tankata ja juoda nestettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: