Huuhkajien talvileiri uhkaa peruuntua kokonaan – viikonloppuna on viimeinen mahdollisuus löytää vastustaja: ”Etsitään kuumeisesti” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huuhkajien talvileiri uhkaa peruuntua kokonaan – viikonloppuna on viimeinen mahdollisuus löytää vastustaja: ”Etsitään kuumeisesti”

Ari Lahti toivoo Bukarestista arpaonnen lisäksi harjoitusvastustajaa Huuhkajien talvileirille.

Paulus Arajuuri ja Ari Lahti juttelivat A-maajoukkueen harjoituksissa EM-karsintareissulla Ateenassa viime viikolla.

27.11.2019 7:37

Venäjälle langetettava ankara dopingpanna lähettää aaltoja ympäri urheilumaailmaa, mutta jalkapallon suurtapahtuma EM-kisat vaikuttaa olevan sille jokseenkin immuuni.

Tieto siitä, että Pietari on pysymässä isäntäkaupunkina, varmasti rauhoittaa Uefan jäsenmaita. Euroopan futiskerma kokoontuu lauantaina Bukarestiin EM-kisojen lohkoarvontaan.

Virallista lausuntoa Uefalta on kuitenkaan turha vielä odottaa, uskoo Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

– Arvontatilaisuuden yhteydessä meillä on koolla Uefan johto ja jäsenmaat, mutta ei siellä varmaan kantaa oteta porukalla. Kyllä se on Uefan hallituksen asia ottaa kantaa, Lahti uskoo.

– Asia ei varmaankaan tule mihinkään sellaisiin kokouksiin tai äänestyksiin, missä Suomi olisi mukana.

Pietarin kisaisännyys on Suomen kannalta merkittävä asia, sillä joukkueella on 50 prosentin todennäköisyys pelata kaksi alkulohkopeliään juuri siellä.

Toinen vaihtoehto Huuhkajien EM-kisojen päämajaksi olisi Baku.

– Kyllä se Pietari olisi fanien ja joukkueen matkustuksen kannalta paras vaihtoehto. Pelataan tietenkin mielellään ihan kummassa tahansa, Lahti sanoo.

– Toki Bakuun saisi lippuja todennäköisesti helpommin, mutta on se kannattajille vähän hankalan matkan päässä.

Aika lopussa

Arpaonnen ohella Lahti toivoo löytävänsä Bukarestista Huuhkajille matkakumppanin tammikuun talvileirille.

Viime talvena A-maajoukkue leireili kohutusti Qatarissa, mutta tällä kertaa demokratiavajeesta kärsivä kaasumaa taitaa olla pöydältä pudotettu vaihtoehto.

– Kyllä se varmaan käytännössä on. Sellaista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta kyllä se aika vaikealta näyttää, Lahti sanoo.

– Henkilökohtaisella tasolla tuntuu aika epätodennäköiseltä ja vaikealta lähteä sinne.

Norja vaikutti hetken jo kiinnostuneelta talvileiristä ja maaottelusta Espanjan Marbellassa mutta vetäytyi kuitenkin hankkeesta.

Qatarissa leireilevät Ruotsi, Yhdysvallat ja mahdollisesti myös Islanti. Muualla on hiljaisempaa.

– Edelleen etsitään kuumeisesti vaihtoehtoa. Ei ole tähän mennessä tullut minun korviini sellaista, että tilanne olisi muuttunut. Siinäkin alkaa aika kohta loppua. Bukarestin-reissu alkaa olla viimeinen mahdollisuus, kun leirin pitäisi olla reilun kuukauden päästä, Lahti myöntää.

Lahden mukaan päätöksen olisi hyvä syntyä viikonlopun aikana. Tällä hetkellä todennäköisimmältä vaihtoehdolta vaikuttaa koko talvileirin peruuntuminen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut