Lauri Markkanen teki vain 8 pistettä, ei pussittanut yhtään kolmen pisteen heittoa - peluutus hämmästyttää Pohjois-Amerikassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lauri Markkasella karmea tilasto – suomalaisen peluutus hämmästyttää Pohjois-Amerikassa

Lauri Markkasen tehottomuus ja peluutus ihmetyttää Pohjois-Amerikassa. Tiistain vastaisena yönä Markkasen Chicago Bulls joutui taipumaan konferenssin kärkijoukkueen käsittelyssä.

Lauri Markkanen taisteli viime viikon ottelussa pallosta Washington Wizardsin Ish Smithin kanssa.

21.1.2020 10:11

Tappio, voitto, tappio, voitto.

Tuo rivi kuvastaa Chicago Bullsin viimeaikaista virettä NBA:ssa. Tiistain vastaisena yönä joukkue joutui taipumaan konferenssin kärkijoukkueen käsittelyssä.

Milwaukee Bucks nappasi voiton pistein 111–98.

Lauri Markkasen pistesaldoksi jäi ainoastaan 8 pistettä. Vielä hämmästyttävämpää oli kuitenkin suomalaisen heikko heittoprosentti.

Pelitilanneheitoista Markkanen upotti 2/11. Lisäksi hän pääsi 7 kertaa yrittämään kolmen pisteen heittoa, mutta yksikään niistä ei uponnut. Markkanen on tällä kaudella aiemminkin saanut nollarivin kolmosyrityksissään, mutta silloin heittoja on ollut vähemmän.

– Yritin olla kirjoittamatta Markkasesta sanaakaan, mutta en vain pystynyt, NBC Chicagon koripallotoimittaja K.C. Johnson tviittasi.

Peluutusongelma?

Heikko suoritus kolmen pisteen viivan takaa sai myös Chicago Bullsin päävalmentajan Jim Boylenin mietteliääksi.

– Hän heitti ohi paikoista, joista hän yleensä tekee korin. Joskus niin vain käy, Boylen sanoi NBC:lle.

Markkanen ei kuitenkaan onnistunut tekemään pisteen pistettä koko ottelun toisen puoliskon aikana.

Johnsonin mukaan suomalaistähden vaikeuksista ja hänen peluutuksestaan on tullut jokapäiväinen puheenaihe. Amerikkalaistoimittajan mukaan syy Markkasen heikentyneelle pistesaldolle löytyy nimenomaan roolituksesta.

Johnsonin mielestä Markkasta ei käytetä dynaamisena, monipuolisena heittäjänä, vaan liian usein hän jää pelitilanteissa kolmosen viivan.

– Mielestäni pystyn muuhunkin kuin vain heittämään kolmosia. En ole oikein saanut siihen mahdollisuutta viime aikoina. Minun pitää löytää keinoja, joilla pääsisin hyökkäämään useammin korille, Markkanen sanoi.

Keskusteluyhteys on pelaajan ja valmentajan välillä on jyväskyläläisen mukaan kunnossa.

Viime kaudella Markkanen pussitti yhtä ottelua kohti keskimäärin 18,7 pistettä. Kuluvalla kaudella tahti on hiipunut selvästi, kun lukema on painunut 15:een.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut