Pesäkarhuille pakkopullapelistäkin voitto – Puistolla seitsemän lyödyn juoksun ilta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhuille pakkopullapelistäkin voitto – Puistolla seitsemän lyödyn juoksun ilta

Pesäkarhut kohtaa Kempeleen Kirin pudotuspeleissä jo kolmannen kerran kuuden vuoden sisään.

Milla Lindström löi kunnarin ja toi viisi juoksua.

7.8.2019 20:53

Tampere

Suomen mestaruutta himoitseva Pesäkarhut lähtee sunnuntaina alkaviin puolivälieriin täynnä tervettä itsevarmuutta. Kempeleen Kirin kimppuun hyökkäävä porilaisjoukkue kaappasi historiansa toisen runkosarjavoiton vakuuttavalla tavalla.

Pesäkarhut hävisi koko kaudella vain kaksi ottelua. Runkosarjan päätteeksi tuli huikea 14 voiton putki, kun Manse kaatui vieraissa 1–0 (3–3, 8–7).

Vaikka porilaiset tekivät 11 juoksua, juoksujen lyöjiä oli vain kolme. Susanna Puisto löi peräti seitsemän juoksua, Milla Lindström yhden kunnarin, Noora Matikka ja Pinja Arbelius kumpikin yhden. Puiston runkosarjassa lyötyjen juoksujen määräksi tuli huikeat 88

Keskiviikkoillan Manse-peli oli enää pelkkää pakkopullaa, mutta Pesäkarhut pureskeli tämänkin kakistelematta.

– Haluamme voittaa aina, mutta suoraan sanottuna tällä pelillä ei ollut enää mitään merkitystä, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund myönsi.

Porilaisjoukkue pääsee lähtemään pudotuspeleihin piikkipaikalta vasta toisen kerran. Ensimmäinen runkosarjavoitto heltisi yhdeksän vuotta sitten.

– Ykkössija kertoo tietystä suoritustasosta ja henkisestä voimasta. Etenkin heinäkuulle osui huonojakin pelejä, mutta pystyimme kairaamaan nekin eduksemme synkistä hetkistä huolimatta, Österlund summasi.

Österlund nosti merkittävimmäksi tekijäksi pelaajien terveyden. Pesäkarhut sai selätettyä vuosi sitten riivanneen loukkaantumissuman. Silloin loppukausi oli puhdasta selviytymistaistelua.

– Nyt pääsimme harjoittelemaan yhdessä ja saimme kehitettyä sitä kautta pelaamista. Niinpä homma on mennyt koko ajan eteenpäin.

Miten pitkälle nykyinen taso riittää?

– Pleijarit ovat aina oma maailmansa. Silloin pelitapaa ryhdytään muokkaamaan entistä enemmän vastustajan mukaan. Mutta toki meillä on hyvät lähtökohdat – ei tarvitse parantaa hurjasti. Kunhan pystymme toteuttamaan asioita niin kuin runkosarjassakin, Österlund pyöritteli.

Pesäkarhut lähtee suursuosikkina kahdeksanneksi sijoittuneen Kempeleen kaatoon.

Pudotuspelipari on tuttu edelliskausilta, sillä joukkueet kohtasivat kolme kertaa 2014–2018. Vuosi sitten porilaiset veivät puolivälieräsarjan 3–0. Samoin 2015. Syksyn 2014 pronssiottelusarja kääntyi Pesäkarhuille 2–0.

– Kempele on ollut meille aina nihkeä paikka. Niinpä vieraskentällä pitää olla erityisen tarkkana, sillä Kiri lyö merkistä aika hyvin, Österlund muistutti.

Muut pudotuspeliparit ovat Lapua–Rauma, Jyväskylä–Hyvinkää ja Seinäjoki–Tampere.

Pesäkarhujen ensimmäinen kotiottelu Kempelettä vastaan on sunnuntaina 11.8. kello 18 ja kolmas perjantaina 16.8. kello 17.30.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos