Armelias turnausjärjestelmä pelasti Brasilian ja Kiinan jatkoon naisten MM-jalkapallossa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Armelias turnausjärjestelmä pelasti Brasilian ja Kiinan jatkoon naisten MM-jalkapallossa

Suosikit etenivät neljännesvälieriin pelkillä voitoilla.

Brasilia selviytyi niukasti jatkoon jalkapallon naisten MM-kisoissa.

21.6.2019 16:28

Jalkapallon naisten MM-lopputurnauksen alkulohkot saatiin päätökseen torstaina, kun Yhdysvallat löi Ruotsin F-lohkon voiton ratkaisseessa kamppailussa. Näin kuuden alkulohkon 36 ottelua pelattiin valmiiksi ja neljännesvälieriin jatkavien maiden nimet kävivät selville. Jatkopelit alkavat lauantaina otteluilla Saksa–Nigeria ja Norja–Australia.

Turnausjärjestelmä oli varsin armelias, sillä neljä kuudesta alkulohkon kolmosesta pääsee vielä pelaamaan jatko-otteluissa. Näin kävi esimerkiksi Brasilialle, joka hävisi alkulohkossa hieman yllättäen Australialle, mutta voitti Italian. Kun saapasmaan naiset puolestaan kukistivat Australian, oli C-lohkon kärkikolmikko tasapisteissä ja sijoitukset ratkesivat tehtyihin maaleihin.

Maaliero oli Italialla paras, kiitos 5–0-voiton jumbo-Jamaikasta. Brasilia ja Australia voittivat Jamaikan kolmella maalilla, minkä myötä maaliero oli kummallakin tuon verran plussalla. Australia oli kuitenkin tehnyt maalin enemmän, joten se sysäsi brassit lohkon kolmosiksi ja emäntämaan Ranskan vastustajaksi jatkopeleihin.

Kiinalle jatkopaikkaan riitti voitto B-lohkon nollakerholaisesta Etelä-Afrikasta sekä Espanjalta nipistetty maaliton tasapeli. Neljä alkulohkopistettä oli kovaa valuuttaa kolmosten vertailussa, vaikka Kiinan onnistui tehdä kolmessa matsissaan vain yksi maali.

Viidelle maalle pelkkiä voittoja, viidelle vain tappioita

Lopuista jatkopaikoista oli tiukka vertailu. Nigeria, Kamerun ja Chile voittivat kukin oman lohkonsa jumbon, mutta hävisivät muut pelit. Eteläamerikkalaisten kohtaloksi muotoutui muita huonompi maaliero. Afrikkalaisilla se oli kaksi miinuksella ja Chilellä kolme.

Kokonaisuutena MM-kisojen alkulohkoissa vältyttiin siis suuremmilta yllätyksiltä. Jumbot Etelä-Korea, Etelä-Afrikka, Jamaika, Skotlanti, Uusi-Seelanti ja Thaimaa saivat yhteensä vain yhden pisteen, eivätkä lohkokolmosina pudonneet Argentiina ja Chilekään vakuuttaneet.

Emäntämaa Ranska, Saksa, Englanti, Hollanti ja Yhdysvallat etenivät alkulohkoissaan voitosta voittoon. Näistä joukkueista toisensa ovat tyrkyllä kohtaamaan jo puolivälierässä Ranska ja Yhdysvallat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut