Ida Hulkon Suomen ennätys hyväksyttiin olympianäytöksi: ”Vetää ihan sanattomaksi” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ida Hulkon Suomen ennätys hyväksyttiin olympianäytöksi: ”Vetää ihan sanattomaksi”

Ida Hulkon Suomen ennätys kelpaa olympiarajaksi.­

22.7.2020 16:56

TaTU Tampereen huippu-uimari Ida Hulkko rikkoi 13. kesäkuuta 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen ajallaan 1.06,90. Kansainvälinen uimaliitto Fina on nyt hyväksynyt suorituksen Tokion A-rajan alitukseksi, koska Tampere Invitational -kisat on luokiteltu viralliseksi näyttökilpailuksi.

Olympiaraja on 1.07,07.

– Tieto kesäkuun kilpailuiden hyväksymisestä näyttökilpailuiksi tuli täytenä yllätyksenä ja vetääkin ihan sanattomaksi. Fiilis on ihan mahtava, ja askel kohti jokaisen urheilijan unelmaa on otettu. Nyt ei auta muu kuin jatkaa kovaa treeniä ja nauttia jokaisesta hetkestä kohti kesää ja Tokiota 2021, Hulkko kuvailee tunnelmiaan Uimaliiton tiedotteessa.

Suomen uimaliitto oli asiassa aktiivinen ja esitti Tampereen tapahtumalle virallisen näyttökisan statusta.

– Sen verran on hyvä fiilis, että on ihan kanat levällään. Sinällään päätös ei päivittäiseen tekemiseen vaikuta, edelleen jatketaan omaan prosessiimme ja huonoon huumoriin luottaen. Kiitoksen liiton päähän asian hoitamisesta, Hulkon valmentaja Jere Jännes hersyttää.

Hulkon lisäksi Tokion olympialaisten A-rajan on alittanut suomalaisuimareista rintauimari Matti Mattsson. Suomen Olympiakomitea on jo nimennyt Mattssonin kisajoukkueeseen vuodelle 2021.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?