Salomon ”Junior” Sambia vaivutettu koomaan koronaviruksen vuoksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

23-vuotias Ranskan pääsarjassa pelaava jalkapalloilija vaivutettu koomaan koronaviruksen vuoksi

Salomon ”Junior” Sambia sai tartunnan ilmeisesti kauppareissulla.

Junior Sambia on edustanut Montpellieriä vuodesta 2017.­

26.4.2020 15:03

Ranskalaisseura Montpellieriä edustava Salomon ”Junior” Sambia on asetettu keinotekoiseen koomaan koronaviruksen aiheuttamien komplikaatioiden vuoksi, kertoo Le Parisien -lehti.

Lehden mukaan 23-vuotias Sambia hakeutui sairaalaan tiistaina kovien vatsakipujen ja ripulin vuoksi. Ensimmäinen koronavirustesti osoittautui negatiiviseksi, joten miestä oltiin passittamassa seuraavana päivänä takaisin kotihoitoon.

Ennen sitä hänen tilansa kuitenkin heikkeni huomattavasti. Hengittämisvaikeuksien myötä testi suoritettiin uudestaan, jolloin tulos näyttikin hänen altistuneen koronavirukselle.

Tilan heikkenemisen myötä lääkärit päätyivät asettamaan ranskalaisen keinotekoiseen koomaan elintoimintojen takaamiseksi. Sambian tilaa kuvattiin perjantaina vakaaksi, joka ei ole muuttunut suuntaan tai toiseen.

Vuodesta 2017 Montpellieriä edustanut Sambia on ensimmäinen Ranskan pääsarjatason pelaaja, joka on sairastunut koronavirukseen. Ranskassa tautiin on kuollut yli 22 000 ihmistä, sairastuneita on yli 160 000.

Maan hallitus on asettanut tiukat karanteenitoimenpiteet taudin leviämistä hillitäkseen. Ulos saa poistua vain pakottavista syistä, esimerkiksi kauppareissuille.

Sambian agentti Frederic Guerra uskookin pelaajansa saaneen tartunnan tällaiselta reissultaan.

– Hän kunnioitti kaikkia määräyksiä ja teki kaiken oikein. Hänen täytyi saada virus kauppamatkalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?