El Clásicossa hurja panos - Urheilu - Satakunnan Kansa

El Clásicossa hurja panos – Real Madrid liian suuri suosikki

Raphael Varane kiusaa Barcelonaa sunnuntain huippuottelussa Espanjassa.

1.3.2020 11:00

Sunnuntain urheilullinen huipputapaus on jalkapallon La Ligan El Clásico Real Madrid–Barcelona.

Päivän kiinnostavin peli

Barcelonalla on La Ligan toisessa El Clásicossa mahdollisuus voitolla repäistä jo viiden pisteen ero Real Madridiin. Käytännössä ero olisi kuusi pistettä, sillä tasapisteissä sarjan paremmuuden ratkaisee keskinäisten otteluiden tulokset (ensimmäinen kohtaaminen Barcelonassa päättyi 0–0).

Real Madridin ja Barcelonan pelilliset esitykset ja vire ovat suorastaan poukkoilleet tällä kaudella. Kumpikaan ei ole saanut missään vaiheessa vakaata suorittamista päälle. Siitä huolimatta ne jälleen käytännössä ratkaisevat kahdestaan La Ligan mestaruuden.

Juuri nyt Barcelona vaikuttaisi pahoista hyökkäyspään poissaoloista (Ousmane Dembélé ja Luis Suárez) huolimatta olevan menossa uuden valmentajansa Quique Setien johdolla kohti parempaa.

Real Madrid jatkoi La Ligasta tottua kompurointiaan viikolla Mestarien liigassa Manchester Cityä vastaan häviämällä kotonaan 1–2.

Viretekijöistä kuuluu antaa Barcelonalla vähän hyvää. Myös Rodrygon, Eden Hazardin ja Marco Asension puuttumisesta kuuluu hieman rokottaa madridilaisia. Kaiken tämän jälkeen näen ottelun melko tasaisena Real Madridin kotiedusta huolimatta.

Vedonlyönnillisesti ottelussa on mielenkiintoista se, että Veikkaus ottaa markkinoiden tiukimman kannan Real Madridin puolesta. Sekä tasapelistä että Barcelonan voitosta saa ainakin vihjeen kirjoittamishetkellä markkinoiden korkeimmat kertoimet (kohde 7732).

Näistä itsekin hakisin peliin jännitysvetoja, ylikertoimia ei ole tarjolla. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Sunnuntain paras pitkävetokohde löytyy Valioliigan Everton–Manchester United -ottelusta. Ottelussa tuoksuu runsasmaalisuus, tai ainakin se, että molemmat joukkueet tekevät maalin.

Everton on pelannut Carlo Ancelottin alaisuudessa yllättävänkin avointa peliä ja sen otteluissa sekä maalimäärät, että maaliodottamat ovat olleet jopa harvinaisen korkeita.

Neljässä Evertonin viime pelissä maaleja on tehty yhteensä 18 kappaletta ja kolmessa edellisessä kotipelissä maaliodottamaa on kertynyt molemmat joukkueet yhteenlaskettuna 10,6 maalin verran. Tähän peliin Everton pääsee hyökkäyspään osalta täysin terveellä miehistöllä.

Manchester United on päässyt vaisumman jaksonsa ohi ja kahdessa viime pelissä se on tehnyt yhteensä huimat kahdeksan maalia (3–0 Valioliigassa Watfordia vastaan ja 5–0 Eurooppa liigassa Club Brüggeä vastaan).

Scott McTominayn palaaminen kokoonpanoon ei ainakaan vähennä Manchester Unitedin hyökkäysvoimaa. Vaikka Unitedilta puuttuvatkin edelleen sekä Paul Pogba että Marcus Rashford ja mahdollisesti lisäksi vielä Anthony Martial, pidän joukkuetta tarpeeksi tulivoimaisena horjuttamaan Evertonin puolustusta.

Paras tarjous "runsasmaalisuudesta" on kohteen 702 molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 1,70. Kyseessä on rajatapaus arviolla 58 prosenttia. Ottelu alkaa kello 16.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 20/25/152%

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: