Lännen voittojuoksu oli porilaista käsialaa – Puistolle yksi tuotu juoksu oli kahta lyötyä makeampi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lännen voittojuoksu oli porilaista käsialaa – Puistolle yksi tuotu juoksu oli kahta lyötyä makeampi

Susanna Puisto löi kaksi juoksua, mutta hauskinta oli juosta kolmoselta kotiin.

6.7.2019 18:59

Länsi kukisti Idän Seinäjoella käydyssä arvo-ottelussa niukasti 1–0 (2–1, 4–4). Yleisöä paikalla oli lähes 4000 silmäparia.

Naisten arvo-ottelussa nähtiin Pesäkarhuista Emilia Itävalo, Milla Oksa, Milla Lindström, Susanne Ojaniemi ja Susanna Puisto sekä kakkospelinjohtaja Seppo Arbelius. Ferasta kentälle juoksi Miia Tervonen.

Ottelun avausjuoksu syntyi Lännen kannalta harmillisesti, kun koppipallo putosi Susanne Ojaniemen räpylästä toisessa vuoroparissa.

Ojaniemi kuittasi pudotuksen viimeisessä vuoroparissa iskemällä pelin tasoihin. Myös voittojuoksu oli porilaista käsialaa Susanna Puiston tällätessä ratkaisevan niitin Idän arkkuun.

Toisella jaksolla Lännen kotiutuksissa suurinta tahtipuikkoa heiluttivat kolme kertaa etenijän kotipesään juoksuttanut Lapuan Virkiän Janette Lepistö sekä toistamiseen onnistunut Susanna Puisto.

Merkittävää voiton kannata oli myös Lännen ulkopelin kestäminen päätöshetkillä, sillä Itä onnistui neljännen vuoroparin kolmesta kotiutusyrityksestään ainoastaan kerran. Ottelun kolmostilanteet vei Länsi 14–13.

Porin Pesäkarhujen Susanne Ojaniemi oli luonnollisesti iloinen voitosta.

– Tunnelma oli katsomossa hyvä ja meillä oli joukkueessa mainio fiilis, oli todella kiva pelata. Itseä hieman harmitti antamani Idän ensimmäinen juoksu, mutta tilanne unohtui nopeasti, kun vain jatkoi eteenpäin.

– Sisäpeli oli hieman nihkeää, ei ollut mitään hurlumheitä, ulkopelimme sen sijaan piti hyvin. Voiton avaimen voisi silti sanoa olleen laaja sisäpelimateriaalimme, sillä pystyimme pelaamaan mistä kohtaa vain. Tärkeitä olivat myös Janeten hienot onnistumiset, Ojaniemi pohti.

Susanne Ojaniemi, Emilia Itävalo, Jenna Kammi-Rahnasto, Essi Kylli ja Milla Oksa tuulettivat voittoa pelinjohtaja Tomi Niskasen kanssa. Oksalla oli erivärinen nimilappu kuin muilla. Muutama viikko sitten avioitunut porilainen sai järjestäjiltä nimilapun Jakosen nimellä, mutta hänellä oli mukanaan Pesäkarhujen uusi nimilappu.

Puisto sai juosta

Pesäkarhujen Susanna Puisto oli pelin jälkeen rempseällä tuulella. Häntä ilahdutti Lännen neljännen juoksun tuominen kahta lyötyä enemmän.

– Lyöminen on toki minun juttuni, mutta on aina hauskaa, kun ehdin kolmoselta kotipesään. Samalla täytyy sanoa, että henki pelissä oli hyvä ja fiilis korkealla joukkueessa ja katsomossa.

– Voiton kannalta oli tärkeää, että ulkopelimme oli loistavaa, lisäksi paikoista lyömämme yksittäiset juoksut olivat avainasemassa. Myös oma suorittamiseni oli aivan ok, vaikka ei mitään huippupeliä tullutkaan, Puisto analysoi.

Lännen pelinjohtaja Tomi Niskanen nautti arvo-ottelun tunnelmasta.

– Hiki tuli, olen tyytyväinen. Vaikka aina voisi haluta enemmän, onnistuimme mielestäni hyvin. Myös tunnelma oli kohdallaan ja yleisöä mukavasti.

Pelillisiä asioita pohdittaessa Niskasta ilahdutti sisäpelin koheneminen toisella jaksolla.

– Pelelasimme hyvän sisäpelin, mikä parani erityisesti toisella jaksolla milloin saimme huippukotiuttajillemme paikkoja.

– Myös ulkopelissä oli ajoittain todella mallikasta suorittamista. Toki jotain jäi tekemättäkin, mutta täytyy muistaa myös vastustajan olevan laadukas joukkue. Lopussa yritimme vielä avittaa Itää ulkopelissä, mutta onneksi kestimme painostuksen, Niskanen summasi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: