Päivi Pessi-Järvenpäälle luovutettiin Vimpeli-palkinto - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhujen äidille hieno palkinto ensimmäisenä naisena – ”Päivi esikuntineen oli aikaansa edellä”

Päivi Pessi-Järvenpää yllättyi saamastaan palkinnosta. Pesäkarhujen puheenjohtajuuden hän jätti jo vuosia sitten, mutta edelleen hänet nähdään seuran talkooapuna.

6.7.2019 19:23 | Päivitetty 6.7.2019 19:24

Pesäkarhujen äidiksikin tituleerattu Päivi Pessi-Järvenpää palkittiin Seinäjoen Itä–Länsi-tapahtumassa kuvanveistäjä Kari Ovaskan veistämällä Vimpeli-palkinnolla.

Kiertopalkinto luovutetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on tehnyt merkittävää työtä pesäpallon hyväksi.

Palkintoraati kehuu Pessi-Järvenpään olleen keskeinen hahmo, kun Pesäkarhuista on systemaattisesti ja suunnitelmallisesti kehitetty seura, josta on tullut Suomen naispalloilun seuratuin brändi.

– Päivi esikuntineen oli aikaansa edellä. Porissa ymmärrettiin ensimmäisenä se, että menestyvä joukkue tarvitsee sitoutuneen ja kannustavan kotiyleisön. Pori onkin ollut 2000-luvun ylivoimainen yleisöjoukkue kaikki pallopelit huomioiden, palkintoraati kiittää.

Pessi-Järvenpää on ollut kehittämässä myös pesäpalloliikkeen johtamista kaikilla tasoilla. Pesäkarhujen puheenjohtajuuden lisäksi hän toiminut valtakunnallisissa luottamustoimissa varapuheenjohtajana niin Superpesiksen hallituksessa kuin Suomen Pesäpalloliitto ry:n liittojohtokunnassa.

Vahvasti Pesäkarhuja menestyksen tielle – sekä urheilullisesti että taloudellisesti ja toiminnallisesti – mukana saattelemassa ollut Pessi-Järvenpää on käynyt kerran aikaisemmin, vuonna 2008, vastaanottamassa Vimpeli-palkinnon. Silloin hän oli Pesäkarhujen puheenjohtaja.

Puheenjohtajuudesta jo kuusi vuotta sitten luopunut Pessi-Järvenpää kertoi olleensa todella yllättynyt ja otettu, kun hän kuuli valinnasta.

– Toimin edelleen silloin tällöin Retsaklubin emäntänä ja haastattelen pelinjohtajia ennen peliä sekä viihdytän VIP-vieraitamme. Kysymyksiä lajista ja seuratoiminnasta tulee paljon ja pitkään Pesäkarhuissa toimineena niihin on mukavaa vastailla.

– En kuitenkaan osannut odottaa tällaista palkitsemista ollenkaan.

Pessi-Järvenpää kertoi katselleensa listaa aiemmin palkituista.

– Havaitsin yllätyksekseni, että olen vasta kahdeksas yksityishenkilö ja ensimmäinen nainen, joka palkinnon saa.

Pessi-Järvenpään mukaan Pesäkarhut on ollut onnellisessa asemassa, koska mukana on aina ollut sitoutuneita ja suuren pesissydämen tekijöitä, niin seurajohdossa, pelaajina ja valmentajina kuin talkoolaisinakin. Henkilövaihdoksetkin ovat sujuneet suunnitellusti ja kitkatta, eikä seuran sisällä ole syntynyt isompia riitoja, jotka olisivat syöneet energiaa ja resursseja. Myös onnistuneen taloudenhoidon merkitys on ollut valtava.

– Erityisen iloinen olen siitä, mihin Pesäkarhut on kehittynyt viime vuosina. Aivan huikeita harppauksia muun muassa junioritoiminnassa sekä kenttäolosuhteissa, joita en ole itse aikanaan 1980–1990-luvun taitteessa mukaan tullessani osannut edes kuvitella!

Entinen puheenjohtaja kiittelee myös seuran vanhoja ja nykyisiä tekijöitä paitsi sitoutuneisuudesta, myös rohkeudesta sekä idearikkaudesta, jolla seuraa on askel askeleelta suunnitelmallisesti viety eteenpäin.

– Muistan kuin eilisen päivän, kun 1990-luvun loppupuolella seurajohdossa mietimme, uskallammeko palkata seuraan kokopäivätoimisen ihmisen. Tuo henkilö oli Reijo ”Retsa” Viljanen, joka tuolloin astui kokopäivätoimisen talkoolaisen roolista palkatuksi toiminnanjohtajaksi. Mr. Pesäkarhun panos seuralle on ollut mittaamattoman arvokas.

– Kiitos palkinnosta kuuluu mahtavalle pesäkarhuperheelle sekä valtakunnallisille isoille pesissydämille – ilman teitä tämäkään menestystarina ei olisi ollut mahdollista, kiteyttää Pessi-Järvenpää tapansa mukaan liikuttuneena.

Palkintoraadissa olivat Arto Ojaniemi Pesäpalloliitosta, Petri Kaijansinkko Jyväskylän Kirittäristä, Jonne Kemppainen Joensuun Mailasta ja puheenjohtajana Tuomo Hovila Vimpelin Vedosta.

Vimpeli-palkinto

Kiertopalkinto luovutetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on tehnyt merkittävää työtä pesäpallon hyväksi.

Voittajat: 1994 Rannila Steel Oy, Vimpeli, 1995 Mauno Liljamo, Lapua, 1996 Osuuspankkiryhmä, 1997 Sotkamon Jymy, 1998 MTV 3, 1999 Sotkamon kunta, 2000 Kiteen Pallo 90, 2001 Rautaruukki Oyj, 2002 Antti Alho, 2003 Liikenneturva, 2004 Vimpelin Veto, 2005 Värimiehet Oy, 2006 Antero Viherkenttä, 2007 Karhun tuotemerkki, 2008 Pesäkarhut, Pori, 2009 Veikkaus Oy, 2010 Aulis Paski, 2011 Kirittäret, Jyväskylä, 2012 Hyvinkään Tahkon miesten superpesisjoukkue, 2013 Raimo Merivalo, 2014 Lapuan Virkiä, 2015 Unto Väisänen, 2016 Nelonen Media, 2017 Arto Luoma, 2018 Joensuun kaupunki, 2019 Päivi Pessi-Järvenpää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos