Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kanadan supertähti otti osumaa, kertoimet reagoivat heti – jääkiekon ykkösmaa silti vahvoilla Leijonia vastaan

John Tavares joutui jäämään sivuun Kanadan joukkueesta.

10.5.2019 11:31

Jääkiekkoilun MM-kisat pyörähtävät käyntiin perjantaina. Suomella on heti ykköskorin vastustaja.

Päivän kiinnostavin peli

Kanadan MM-turnaus ei alkanut erityisen ruusuisissa tunnelmissa, kun joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjä, NHL-supertähti John Tavares loukkaantui eilen harjoituksissa, eikä pysty osallistumaan koko turnaukseen.

Vaikka Tavares on hyvä ja tärkeä pelaaja, kohu ja yhden pelaajan merkityksen korostaminen on karannut käsistä. Tämänkertaisella Kanadalla tasoa ja taitoa riittää, vaikka yksi helmi ketjusta putoaisikin pois.

Itse en juurikaan nyt reagoi Tavaresin takia Kanadan mahdollisuuksiin sen paremmin koko turnauksessa kuin Suomeakaan vastaan.

Kanadan avauspelit MM-kisoissa 2010-luvulla

2010 Kanada-Italia 5-1

2011 Kanada-Valko-Venäjä 4-1

2012 Kanada-Slovakia 3-2

2013 Kanada-Tanska 3-1

2014 Kanada-Ranska 2-3ja.

2015 Kanada-Latvia 6-1

2016 Kanada-USA 5-1

2017 Kanada-Tshekki 4-1

2018 Kanada-USA 4-5ja.

Veikkauskin nosti jo muutenkin melko korkealla ollutta Kanadan kerrointa Tavaresin poisjäännin takia. Pelkästään materiaaleja vertailemalla Kanadan kuuluu edelleen olla Suomea vastaan megajättisuosikki.

Turnauksen avauspelissä on toki monta pientä muttaa Suomen puolella. Ensimmäinen peli on jo itsessään sellainen tekijä. Ovatko kovempiin peleihin tottuneet NHL-tähdet heti hereillä, että täälläkin pitää pelata, eikä tulos tule ihan itsestään.

Ilman mahdollista asennevammaakin valmistautumisetu on Suomella, koska Leijonat on leireillyt yhdessä jo kuukauden päivät. Myös vastustajan aliarvioiminen voi maksaa Kanadalle.

Tämän tyyppisen ottelun arvioiminen on todennäköisyyksien klassista pyörittelemistä, missä monta eri seikkaa pitää ottaa huomioon.

Kanadan tämän vuosikymmenen MM-kisojen avauspelien saldo on 7–2–0, maalit 36–14, eli kovin vahvaa näyttöä viime ajoilta siitä ei ole, että joukkue tulisi avaukseen takki auki. En usko siihen tänäänkään.

Päivän paras vetovihje

Uskon Kanadan tulevan tänään peliin (osittain jopa Tavaresin puuttumisen takia!) hyvin latautuneena ja pidän sitä Veikkauksen arvioita suurempana suosikkina Suomea vastaan.

Nousseella (nyt 1,53) kertoimella Kanadan suora 60 minuutin voitto riittää jopa riville asti. Kerroinrajani Kanadan voitolle on 1,50.

Peli alkaa kello 17.15.

Päivän pelit: 6708: 2 Kanada (kerroin 1,53).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 44/86, palautusprosentti 96.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos