Trump saattaa saada pakit, jos kutsuu jalkapallon maailmanmestarit Valkoiseen taloon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Trump saattaa saada pakit, jos kutsuu jalkapallon maailmanmestarit Valkoiseen taloon: ”Meillä ei ole samat periaatteet kuin hänellä”

MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Megan Rapinoe oli kisojen aikanakin napit vastakkain presidentti Donald Trumpin kanssa.

8.7.2019 10:33

Jalkapallon maailmanmestaruuden voittanut Yhdysvaltojen naisten joukkue ei välttämättä mene Valkoiseen taloon vastaanottamaan onnitteluja maan presidentiltä Donald Trumpilta. Menestyneet joukkueet saavat yleensä kutsun käydä visiitillä, mutta Trump on aiemminkin jättänyt juhlallisuudet järjestämättä, mikäli urheilijat ovat kritisoineet häntä julkisesti.

Maailmanmestarijoukkueen tähtipelaajiin lukeutuva Megan Rapinoe on ollut Yhdysvaltojen hallinnon näkyvä arvostelija. Hän on ilmaissut mieltään muun muassa polvistumalla maan kansallislaulun aikana monien muiden urheilijoiden tapaan.

Kesäkuussa Rapinoe kävi sanasotaa presidentin kanssa median välityksellä. Pelaaja sanoi jo tuolloin, ettei usko kutsua Valkoiseen taloon olevan edes tulossa, vaikka Yhdysvallat voittaisi maailmanmestaruuden. Trump vastasi tähän Twitterissä kehotuksella "tehdä työsi loppuun" viitaten siihen, että kisat olivat vielä kesken.

Uutistoimisto TT kyseli loppuottelun jälkeen Yhdysvaltojen pelaajilta näiden aikeista, mikäli kutsu tulee. Selvimmän kannan otti varamaalivahti Ashlyn Harris.

–  Luulenpa, ettei joukkue mene sinne. Meillä ei ole samat periaatteet kuin hänellä. Minä en ainakaan mene, mutta en voi puhua koko joukkueen puolesta, Harris sanoi TT:n mukaan.

Osa TT:n haastattelemista pelaajista sanoi keskittyvänsä tässä vaiheessa vain mestaruuden juhlimiseen. Trump ehätti jo onnittelemaan mestareita Twitterissä melko neutraaliin sävyyn.

Yhdysvallat voitti naisten jalkapallon MM-kisojen loppuottelussa Hollannin maalein 2–0 sunnuntai-iltana Lyonissa. Rapinoe teki ottelun avausmaalin rangaistuspotkusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: