Heidi Nokelainen kompastui Kalevan kisojen keihäskarsintaan – Julia Valtanen hallitusti finaaliin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Heidi Nokelainen kompastui Kalevan kisojen keihäskarsintaan – Julia Valtanen hallitusti finaaliin

Kauden kotimaista kärkitulosta nimissään pitävä Heidi Nokelainen ei puolusta mestaruuttaan finaalissa.

14.8.2020 15:26

Turku

Naisten keihäänheiton karsinnassa nähtiin jymy-yllätys, kun Heidi Nokelainen jäi reiluun 51 metriin ja karsiutui Kalevan kisojen loppukilpailusta. Nokelainen pitää hallussaan kauden kotimaista kärkitulosta 60,43 ja hän lähti Turun kisoihin hallitsevana mestarina.

Nokelainen rakentaa valmentajansa Heli Rantasen kanssa heittoaan aiempaa parempaan vauhtiin, mutta karsinnassa hän ei saanut sitä toimimaan. Hän avasi karsinnan tuloksella 51,12, ja ratkaisevalla viimeisellä yrityksellään hän sai keihään vain tasan 49 metriin.

–  Kun ei ole kunnollista latausta ja lähtee heittämään täydellä vauhdilla, heitto ei vaan etene. Sitä en tiedä, mitä tein sillä kolmannella heitolla, Nokelainen ihmetteli.

Nokelainen, 29, voitti Suomen mestaruuden myös kesällä 2016. Lisäksi hänellä on Kalevan kisojen pronssimitalit vuosilta 2015 ja 2018.

Jatta-Mari Jääskeläinen oli karsinnan ykkönen tuloksella 55,11. Viime vuonna hopeaa voittanut Rauman Julia Valtanen oli kakkonen tuloksella 54,52.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: