Pihla Saloselle historiallinen saavutus – näyttävä takavyöheitto päätti Euroopan cupin porilaisen voittoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pihla Saloselle historiallinen saavutus – näyttävä takavyöheitto päätti Euroopan cupin porilaisen voittoon

Alle 18-vuotiaiden Euroopan cup päättyi tähän heittoon. Porin Pihla Salonen antoi kyytiä Kazakstanin Aruzhan Yerezhepovalle.

2.3.2020 21:08

Porin Judoseuran Pihla Salonen teki huippusuorituksen, kun hän voitti Turkin alle 18-vuotiaiden Euroopan cupin.

Ennen turnausta Salonen oli maailmanrankingin sijalla 43, joten sijoitettuna hän eteni suoraan toisella kierrokselle. Ensimmäisen ottelunsa Salonen aloitti heti vahvasti ja kaatoi isäntämaan edustajan lonkkaheitolla, jonka jälkeen sitoi hänet matossa.

Sama tapahtui myös seuraavaksi Suomen Louna-Lumia Seikkulalle, jonka arpa oli valinnut samaan lohkoon. Semifinaalissa Turkin Icial Arslan oli aseeton nopeaa porilaista vastaan. Suoraan aloituksesta Salonen otti jalkaheitolla kaadon ja seuraavan aloituksen jälkeen päätti ottelun mattokamppailun jälkeen käsilukolla.

Finaalissa vastaan asettui Kazakstanin mestari Aruzhan Yerezhepova, viime vuoden Turkin Euroopan cupin kakkonen. Samaan sijaan hänen oli tyytyminen nytkin, sillä vahvasti otellut suomalainen kaatoi hänet ensin syliltä ja hetkeä myöhemmin päätti ottelun näyttävällä takavyöheitolla.

Pihla Salosen voitto oli historiallinen, sillä tämä oli sekä hänen että Porin Judoseuran ensimmäinen Euroopan cupin voitto. Suomessa aiemmin vain neljä urheilijaa on saavuttanut tämän ikäluokan cup-voiton.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos