Niin sanottu Komarovin kone lennättää suomalaistähdet takaisin Pohjois-Amerikkaan, mutta paljon on vielä epäselvää – ”Kukaan ei oikein tiedä mistään mitään” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Niin sanottu Komarovin kone lennättää suomalaistähdet takaisin Pohjois-Amerikkaan, mutta paljon on vielä epäselvää – ”Kukaan ei oikein tiedä mistään mitään”

New York Islandersin Leo Komarov puuhasi pelikavereilleen paluukyydin Pohjois-Amerikkaan.

Leo Komarov palaa pian Pohjois-Amerikkaan, jossa pelien on määrä käynnistyä heinäkuun lopulla.

23.6.2020 19:41

Suomalaisten NHL-kiekkoilijoiden hellepäivät kotimaassa päättyvät tulevana perjantaina, kun suuri joukko kiekkoilijoita lentää charter-koneella Pohjois-Amerikkaan.

New York Islandersin värikäs laitahyökkääjä Leo Komarov on ollut järjestämässä paluulentoa. Niin sanottu Komarovin kone eli Finnairilta vuokrattu alus lentää Helsingistä New Yorkiin.

– Kukaan ei oikein tiedä mistään mitään, karanteeneista ja muista, Komarov sanoo ja viittaa NHL-kauden jatkumiseen, Yhdysvaltojen ja Kanadan karanteenimääräyksiin ja harjoitusleirien alkamispäiviin.

Tämän hetken tietojen mukaan NHL:n harjoitusleirien pitäisi alkaa 10. heinäkuuta ja kauden käynnistyä saman kuun lopussa.

Komarov ei halua kertoa "Komarovin koneen" osallistujien nimiä, mutta Helsingin Sanomien keräämien tietojen mukaan lennolle ovat lähdössä muun muassa Dallasin suomalaistykit Esa Lindell ja Roope Hintz.

Carolinan tehokaksikko Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho suuntaa varatulla kyydillä kohti seuraansa ja NHL-kauden jatkoa. Carolina kohtaa New York Rangersin kauden jatkuessa.

Mikael Granlund on ollut Komarovin tukena vuokraamassa yksityiskonetta. Granlund suuntaa Nashvilleen, joka kohtaa kauden jatkuessa Arizonan.

Aho saa Oulusta matkakaverikseen puolustaja Markus Nutivaaran, joka suuntaa Columbukseen. Nuori sentteri Jesperi Kotkaniemi pelasi ison osan kaudesta Montrealin farmissa mutta on palaamassa yhteiskyydillä Atlantin yli.

Maalivahti Tuukka Rask viettää jo nyt aikaansa Bostonissa. Samoin keskushyökkääjä Aleksander Barkov on ollut koko tauon ajan kotonaan Floridassa.

Koronavirus jyllää edelleen vahvasti Pohjois-Amerikassa, mutta taloudelliset seikat vaikuttavat vahvasti siihen, että NHL-kausi täytyisi saada pelattua loppuun.

NHL-pelaajien paluuseen liittyy myös Yhdysvaltain viisumikäytäntö.

– Pelaajat, joilla oli täksi kaudeksi viisumi kesäkuun loppuun, joutuvat palaamaan takaisin USA:han ennen kesäkuun loppua. Sitten he saisivat pelata kauden loppuun erikoisjärjestelyin, pelaaja-agentti Tomi Haula sanoo.

NHL:n on suunniteltu jatkuvan 24 joukkueen pudotuspeleinä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: