Trump onnitteli UFC:tä: ”Käynnistetään urheiluliigat, pelataan” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Trump onnitteli UFC:tä: ”Käynnistetään urheiluliigat, pelataan”

10.5.2020 19:33

Vapaaotteluorganisaatio UFC:stä tuli lauantaina Pohjois-Amerikan ensimmäinen urheilun ammattilaissarja, joka palasi tositoimiin koronaviruspandemian aikana.

Kyseenalaisena pidetty paluupäätös sai kielteistä julkisuutta, kun perjantaina keskisarjan ottelija Ronaldo Souza pudotettiin tapahtumasta. Häneltä ja hänen kahdelta kulmamieheltään löytyi perjantain testeissä koronavirustartunta.

Tapahtuman pääottelussa välisarjan Justin Gaethje hallitsi ottelua Tony Fergusonia vastaan ja nappasi voiton viidennen erän teknisellä tyrmäyksellä, kun erää oli kulunut kolme minuuttia ja 39 sekuntia.

Gaethje sai haltuunsa välisarjan väliaikaisen mestaruusvyön, jonka hän nakkasi kuitenkin sivuun kehähaastattelussa.

Tapahtuman televisioinnin aikana näytettiin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin videoviesti, jossa hän onnitteli UFC:n johtajaa Dana Whitea tapahtuman paluusta.

– Käynnistetään urheiluliigat, pelataan, presidentti Trump sanoi.

– Pidetään sosiaalista etäisyyttä ja käytetään muita tarvittavia keinoa, mutta tarvitsemme urheilua. Haluamme urheilumme takaisin.

Ottelut pidettiin tyhjällä urheiluareenalla Floridan Jacksonvillessä. Aiemmat yritykset järjestää ottelut New Yorkissa tai Kaliforniassa olivat epäonnistuneet pandemian aiheuttamien rajoitusten takia.

Floridan osavaltion viranomaiset olivat kuitenkin päättäneet, että ammattilaisurheilu, vapaaottelu mukaan lukien, oli välttämätöntä liiketoimintaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: