Pori antaa tukea vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin – tukea vielä runsaasti haettavana - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pori antaa taloudellista apua vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin – tukea vielä runsaasti haettavana

12.2. 18:12

Porin kaupunki antaa taloudellista tukea vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin. Ensimmäiset tukipäätökset tehtiin helmikuun alussa, mutta tukea on vielä runsaasti haettavana.

Tukea voi hakea porilaisessa urheiluseurassa harrastavan 7–15-vuotiaan porilaisen lapsen tai nuoren perhe.

– Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä 20 000 euron erityisavustuksella pystymme tarjoamaan tukea vähävaraisille perheille, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti iloitsee.

– Harrastamisen kustannukset voivat olla esteenä urheiluharrastuksen aloittamiselle tai syynä harrastuksen loppumiselle.

Seuraavat tukipäätökset tehdään huhtikuun aikana. Tähän jakoon ehtii mukaan 31. maaliskuuta jätetyt hakemukset.

– Tukipäätökset tehdään kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikössä. Päätöksen jälkeen tuki maksetaan suoraan seuralle, missä tukea saava lapsi tai nuoret harrastaa. Seura kohdentaa tukisumman suoraan tuen saajan harrastuskustannuksiin, Lahti kertoo.

Kyseessä on liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki, joka on korkeimmillaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuita, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluviksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?